logo
RNTV Live

Ce se întamplă cu cei care nu s-au recenzat. Inițial s-au anunțat amenzi de pană la 3 000 de lei. Totul s-a schimbat!

locuinţe Săptămâna va începe groaznic pentru mulţi ploieşteni! Află de ce
Mihai Constantinescu

Ce se întamplă cu cei care nu s-au recenzat. Inițial s-au anunțat amenzi de pană la 3 000 de lei. Totul s-a schimbat!

Din spirit civic, de frica amenzilor sau pur și simplu să scape de obligație, mulți romani au participat de buna voie la recensamantul populației demarat în luna martie a acestui an. O bun a parte dintre cetățeni s-au autorecenzat prin intermediul platformei puse la dispoziție de către autorități.

Inițial, s- a pus în vedere că cei care nu vor participa la recensamant vor fi amendați. Valoare ei era cuprinsa între 1000 și 3000 de lei. Si așa, mulți nu au participat. Din fericire pentru ei NU VOR FI AMENDATI! În acest sens, reprezentanții Institutului Național de Statistică a anunțat că nu vor fi aplicate amenzi.

„Cei care nu au fost recenzați nu vor fi amendați, întrucât nu au oferit informațiile din motive obiective sau subiective.În perioada următoare, colegii mei din INS vor valida cifrele din teritoriu şi vor completa baza de recensământ folosind sursele administrative. Ei vor fi practic recenzați automat pe baza datelor existente în diverse surse administrative. Ei pot fi aduși în baza de recensământ numai în măsura în care există informații că au fost pe teritoriul României în ultimele 12 luni”, a declarat Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică, potrivit observatornews.ro.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor