logo
RNTV Live

Ce mai fac parlamentarii prahoveni? Roberta Anastase vine cu patru propuneri legislative

Roberta Anastase a depus la proiectul de buget 2018 trei amendamente
Ciprian Radu

Ce mai fac parlamentarii prahoveni?

Neîndeplinirea obligațiilor asumate de România prin semnarea tratatului de aderare la UE, conturarea proiectului de buget destinat pregătirii Președinției rotative a Consiliului, lipsa fondurilor necesare pentru plata salariilor cadrelor didactice din județul Prahova precum și obligativitatea publicării rapoartelor rezultate în urma inspecțiilor întreprinse de Ministerul Mediului la agenții economici considerați a fi poluatori, au făcut obiectul întrebărilor și interpelărilor parlamentare adresate membrilor Guvernului, anunță Roberta Anastase, prin intermediul unui comunicat de presă. 

Conform raportului de activitate pe luna octombrie, deputatul PNL a participat la o întrevederie cu Gunther Oetinger – Comisar European pentru buget şi resurse umane.

Roberta Anastase a subliniat importanţa menţinerii actualei arhitecturi bugetare europene și păstrarea politicilor tradiționale (Politica de coeziune și Politica Agricolă Comună) în prim – planul viitoarei construcții financiare.

Din punct de vedere legislativ, Roberta Anastase a fost co-iniţiator al următoarelor proiecte legislative:

  • Propunere legislativă pentru stimularea conformării fiscale voluntare

Obiect de reglementare: instituirea cadrului legislative in vederea acordarii de stimulente fiscale contribuabilor, persoane juridice, care şi-au onorat înainte de termen, topate obligaţiile fiscale.  Acestea vor acţiona progresiv în funcţie de numărul de ani în care persoana juridică impozabilă s-a conformat fiscal voluntar.

  • Propunere legislativă pentru anularea unor obligaţii fiscale în domeniul agricol

Obiect de reglementare: crearea juridic necesar instituirii unei aşa numite amnistii fiscale exclusiv pentru fermieri şi excludiv pentru diferenţele de TVA stabilite până la data de 31 decembrie 2016.

  • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea articolului 36 a Legii 241 din 2006 a serviciului de alimentare cu apă şi de canalizare, republicată

Obiect de reglementare: modificarea legislaţiei în ceea ce priveşte sistemul de calcul al facturilor de apă şi canalizare în sensul eliminării taxei percepute pe apa de ploaie.

  • Propunere legislativă pentru modificarea şi completarea Legii nr.94/1992 privind organizarea şi funcţionarea Curţii de Conturi

Obiect de reglementare: corelarea prevederilor Legii nr.92/1992, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu standardele internaţionale de audit, în principal sub aspectul introducerii unor dispoziţii referitoare la auditul de conformitate, ca formă a auditului public extern, al raportărilor făcute de Curtea de Conturi, precum şi al competenţelor Autorităţii de Audit.

Roberta Anastase anunță totodată continuarea demersurilor pentru combaterea poluării orașului Ploiești, intervenții susținute în cadrul ședintelor plenare și a comisiilor de specialitate.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor