logo
RNTV Live

Ce ingrediente se foloseau pentru mumificare în Egiptul Antic?

01351082-b783-43e4-aef5-60f9450cae4a
Pantazi Bianca

Pentru a-și mumifica morții, Egiptenii Antici foloseau conform unor noi anelize la un atelier de îmbălsămare cu o vechime de peste 2.500 de ani a unor recipiente dezgropate numeroase ingrediente exotice, unele ingrediente importate chiar din îndepărtata Asia de Sud-Est, informează Reuters, citată de Agerpres.

Miercuri, cercetătorii au dezvăluit rezultatele biochimice care au conținut substanțe folosite la îmbălsămare a 31 de recipiente ceramice, descoperite în apropiere de Cairo în bogatul sit arheologic Saqqara, astfel descifrând modul în care mumificare era practicată de milenii în scopul pregătirii pentru viața de apoi a morților egipteni.

Cu mult timp înaintea oricăror cunoștințe despre microbiologie, erau utilizate diverse substanțe pentru prevenirea mirosului de descompunere, precum și pentru conservarea țesutului uman, dintre care au fost identificate circa 12 în cadrul studiului. Conservarea trupului după moarte, pentru egiptenii antici, era importantă pentru garantarea unei existențe demne în viața de apoi.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Ingredientele folosite pentru mumificare în Egiptul Antic proveneau din regiuni îndepărtate, inclusiv din Asia de Sud-Est (g4media.ro)

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor