logo
RNTV Live

Ce consecințe grave pot aduce bolile de oase?

d3c528fb-aeae-4f2f-b29a-b3798e44b820
Pantazi Bianca

Durerile de oase care nu au o cauză clară sau nu cedează sub tratament afectează serios calitatea vieții și pot fi semnalul unor afecțiuni grave- o infecție sau chiar cancer osos. De aceea, aceste probleme, deși în lipsa unui diagnostic clar, nu trebuie să fie neglijate și nici tratate superficial. Așadar, este necesar un consult de specialitate la un medic ortoped, care va realiza un examen clinic.

De cele mai multe ori sunt indicate radiografia, tomografia computerizată sau examenul RMN în cazul durerilor de oase care nu au o cauză cunoscută, dar în anumite cazuri poate fi necesară și scintigrafia osoasă. Aceasta ajută la obținerea unui diagnostic precis, atât din punct de vedere structural, cât și funcțional,ea este o investigație de medicină nucleară neinvazivă și nedureroasă., care îl ajută pe medic să aleagă cel mai bun plan terapeutic pentru pacient.

În ortopedie, scintigrafia permite identificarea unor tumori osoase care nu ar putea fi observate prin alte metode imagistice, în plus permite medicului să facă diferențierea dintre o infecție și o inflamație osoasă sau articulară.

Mai multe știri aici Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (20+) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Dureri inexplicabile de oase? Ce afecțiune gravă pot ascunde – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor