logo
RNTV Live

Ce a declarat Cîmpeanu în legătură cu diferențele salariale ale profesorilor?!

sursă foto Stirile Kanal D
Theo Tănăsescu

Proiectul de Hotărâre de Guvern aprobat azi în ședința de Guvern prevede modul în care se vor calcula diferențele salariale în toate unitățile și instituțiile de învățământ de stat, prevăzute în OUG nr. 48/2022. Întrebat de Edupedu.ro când se va face prima plată a diferențelor salariale pentru profesori, ministrul Educației a spus: “Realist este în septembrie”.

Profesorii ar trebui să primească anul acesta prima tranșă de 5% pentru plata diferențelor salariale, potrivit OUG din aprilie. Sorin Cîmpeanu a declarat pentru Edupedu.ro că prima tranșă va fi făcută “realist în septembrie, odată cu lichidarea pe luna august”.

Aprobată în aprilie, ordonanța de urgență prevede că “profesorii vor primi în termen de 3 luni prima tranșă de 5% pentru plata diferențelor salariale, pentru perioada 2017-2021. Sumele necesare acordării diferențelor de drepturi salariale se asigură de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Educației”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor