CCR va analiza pe 13 decembrie sesizarea președintelui Klaus Iohannis privind legea de modificare a Consiliului Legislativ

ccr_1
Dumitrache Catalina

Curtea Constituțională (CCR) a României va examina, pe 13 decembrie, sesizarea făcută de președintele Klaus Iohannis cu privire la legea care aduce modificări și completări Legii 73/1993 referitoare la înființarea, organizarea și funcționarea Consiliului Legislativ. Această lege stabilește o durată de 5 ani pentru mandatele președintelui Consiliului Legislativ și ale președinților de secție, mandat ce poate fi reînnoit o singură dată.

Sesizarea președintelui se bazează pe argumentul că legea contravine dispozițiilor constituționale referitoare la durata mandatelor și aduce modificări neclare privind dezvoltarea carierei personalului cu altă specializare decât cea juridică. Totodată, președintele Iohannis invocă inconsecvența dispozițiilor și lipsa de claritate în privința funcției de consilier, precum și referințele confuze la aplicarea Legii nr. 7/2006.

Președintele susține că aceste aspecte afectează procesul legislativ și creează lipsă de previzibilitate și claritate în cadrul legii. Solicitarea adresată CCR vizează admiterea sesizării și constatarea caracterului neconstituțional al legii.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

COREP 07 SRL - Firma de constructiiblejoigratielanovacgristotermo-ploiestiromsilvaspalatoria-haroldrompetromparc industrialCabinet veterinareko-angajeazaekond-angajeazasponsor