logo
RNTV Live

Caziere judiciare eliberate online de la 1 februarie

C915C831-7F63-4F13-98EA-133B71EBE0B8
Tudor Teodora

Începând cu data de 1 februarie, cazierele judiciare vor fi eliberate online, a anunțat marți ministrul Digitalizării Sebastian Burduja. 

Acesta a vorbit despre platforma de interoperabilitate, parte a cloud-ului guvernamental, cu ajutorul căreia cetățenii nu vor mai fi puși pe drumuri, li se va solicita o informație o singură dată. 

„Nu vor mai trebui să se ducă pentru înmatricularea unui autovehicul la 3-4 instituții, se vor duce într-un singur loc și își vor rezolva problema sau chiar își vor rezolva problema de acasă, așa cum se întâmplă acum cu aplicația mobilă ghiseul.ro, unde pot să își plătească în câteva click-uri taxele și impozitele locale, obligațiile la ANAF, amenzi, taxe de înscriere la diverse universități. Și așa cum se va întâmpla începând de mâine cu celebrul cazier judiciar. Va fi disponibil online”, a menționat ministrul. 

Cazierul se va elibera din ghișeul.ro, în hub-ul de servicii al Ministerului de Interne. 

Vicepreședintele Autorității pentru Digitalizarea României (ADR), Dragoș Tohănean, menționa anterior că platforma gliseul.ro poate integra noi soluții, precum eliberarea cazierului judiciar, plata rovinietei, servicii de open banking sau achitarea anumitor taxe din zona auto. 

Săptămâna trecută, ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării și Autoritatea pentru Digitalizarea României au lansat aplicația pentru mobil Ghișeul.ro, la mai bine de un an de la lansarea inițiativei. 

Autoritățile transmit că se pot plăti peste 4000 de tipuri de servicii publice, taxe si impozite și în prezent are peste 1,5 milioane de utilizatori. 

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații găsiți aici: Cazierul judiciar va fi eliberat online începând de la 1 februarie

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor