logo
RNTV Live

Summit-ul pentru pace între Ucraina şi Rusia, organizat de Danemarca

dib-07-2018_1600x900_lars-lokke–size-DibTopImage–version-20180830075750
Andrei-Vlăduț Gușter

În luna iulie, Danemarca va fi gazda unui summit pentru pace între Ucraina şi Rusia, însă o astfel de reuniune ar avea nevoie de implicarea Indiei, Chinei şi Braziliei, a declarat luni ministrul danez de externe, Lars Lokke Rasmussen.

Volodimir Zelenski a cerut ajutor la nivel internațional la reuniunea G7 din Japonia pentru planul Kievului de a pune capăt războiului declanşat de Rusia în Ucraina şi a propus un summit global în iulie.

Lokke Rasmussen: „Dacă Ucraina descoperă că a venit timpul pentru o astfel de întâlnire, ar fi fantastic. Atunci, Danemarca ar găzdui cu plăcere o astfel de întâlnire.”

Până acum, propunerea lansată în decembrie de Ucraina de a fi organizat un summit pentru pace în februarie acest an nu s-a concretizat.

„Pentru început, trebuie să depunem eforturi pentru a crea un angajament global pentru organizarea unei astfel de întâlniri. Este nevoie să se obţină interes şi implicare din partea unor ţări precum India, Brazilia şi China”, a declarat Lokke Rasmussen.

Sursă: AGERPRES

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor