logo
RNTV Live

Cătălina Bozianu, deputat PMP:”declarația Vioricăi Dăncilă trebuie definită ca atare: o minciună propagandistică”

sursă foto ph-online
Mihai Constantinescu

Cătălina Bozianu, deputat PMP:”declarația Vioricăi Dăncilă trebuie definită ca atare: o minciună propagandistică”

Deputatul PMP Cătălina Boyianu a făcut o declarație  politică despre “noroaiele aruncate în spațiul public de Dragnea-Dăncilă”:

 “Săptămâna trecută, premierul Viorica Dăncilă șoca oamenii din bun-simț din România cu următoarea afirmație: „Cu ajutorul Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL), am scos țara din noroaie”. Mai mult, în același context, nu uita să adauge, cu un servilism demn de o cauză mai bună, că acest program a fost demarat pe vremea când ministru al Dezvoltării era șeful absolut al PSD și al guvernului actual, Liviu Dragnea.
Afirmația halucinantă a doamnei premier a fost taxată prompt de cetățeni, pe rețelele de socializare, de mass-media, dar și de realitate. Chiar în ziua în care doamna Dăncilă se lăuda cu scoaterea țării din noroaie, un convoi funerar rămânea înțepenit pe o uliță desfundată dintr-o comună vasluiană. Dincolo însă de glumele pe care le fac oamenii în online și de ironia pe care o oferă viața însăși, declarația Vioricăi Dăncilă trebuie definită ca atare: o minciună propagandistică.
O dovedesc statisticile care atestă faptul că mai mult de o jumătate din mediul rural se zbate în mizeria lipsei unei infrastructuri adecvate (și nu e vorba doar de asfaltul, la care unii abia îndrăznesc să viseze, ci de banalele drumuri pietruite). O dovedește disprețul față de dezvoltarea comunelor și orașelor, manifestat de parlamentarii coaliției majoritare, care, la dezbaterea bugetului pe anul 2019, au respins în bloc amendamentele pe care le-am formulat pe baza cerințelor comunităților locale din Prahova, transmise de primari și de consilieri locali de toate culorile politice. Multe dintre acestea vizau tocmai „scoaterea din noroi” a unor zone locuite atât în rural, cât și în rural. Dar doamnei Dăncilă, lui Liviu Dragnea și parlamentarilor care încă îi mai susțin nu le pasă, în mod real, de „scoaterea din noroi”, ci de altceva.
Acest „altceva” este pomparea de fonduri PNDL cu prioritate către acei primari, care, după socotelile lor, le sunt utili în alegeri, prin direcționarea de voturi către PSD. Ce fac acei primari cu fondurile – dacă îi scot sau îi bagă pe oameni în noroaie – contează mai puțin pentru Dragnea-Dăncilă. Important este ca PSD să iasă câștigător în secțiile de votare din comunele către care s-au direcționat banii. Nu întâmplător doamna premier s-a lăudat prostește tocmai la întrunirea primarilor de comune din țară. Numai că, atât Viorica Dăncilă, cât Liviu Dragnea, scapă din vedere o realitate (pe lângă aceea că vorbele goale nu previn împotmolirea convoaielor funerare în noroi): românii nu pot fi păcăliți cu declarații de acest tip. Am, de aceea, convingerea că acea parte din țară (cea mai mare parte) care încă se zbate în noroaie din cauza incompetenței și a nepăsării guvernanților va taxa aceste declarații la vot “, a concluzionat deputatul PMP, Cătălina Bozianu.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor