logo
RNTV Live

Cât de aproape de aur au fost…

034703885-eac9274d-d9d4-41d7-ad6e-55f7fa38046c
Cristian Anghelescu

După un meci absolut fantastic, în care au demonstrat că alcătuiesc un cuplu excepțional, tenismenii români Florin Mergea și Horia Tecău au cedat cu 6-2, 3-6, 6-4 în fața spaniolilor Marc Lopez și Rafael Nadal. Medaliile de argint cuvenite, după tenisul de mare calitate pe care l-au arătat, au fost obținute după un joc extrem de echilibrat care a durat două ore și jumătate!

Doar șansa a lipsit cuplului din România, dramatismul partidei atingând cote dintre cele mai înalte, de la minut la minut.

În primul set, românii au condus cu 1-0 și 2-1, dar spaniolii au fost mai concentrați și au greșit mai puțin, reușind să câștige cinci ghemuri la rând și setul cu 6-2.

Mergea și Tecău au controlat setul secund, în care au condus cu 1-0 și 2-1, scor la care au făcut break, desprinzându-se la 4-1. La 5-2, românii au ratat două mingi de set și au permis ibericilor să reducă din diferență (5-3). Ai noștri au salvat apoi trei mingi de break și au închis setul, cu 6-3, egalând disputa.

În decisiv, spaniolii au fost în față cu serviciul, Mergea și Tecău salvând 5-6 mingi de break la 2-1 pentru adversari. La 2-2 a fost rândul românilor să rateze o minge de break. La 3-3, Mergea și Tecău au câștigat un ghem la zero contra serviciului, dar nu au profitat de acest avantaj și spaniolii au reușit să recupereze break-ul imediat (4-4). După ce și-a fructificat serviciul, Lopez și Nadal au profitat de câteva erori, mai ales ale lui Florin, și au obținut victoria pe serviciul lui Tecău.

Bucuria ibericilor a fost fără margini, aceștia prabușindu-se pe suprafața de joc, sub privirile consternate ale românilor.

sursa foto: getty image

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor