logo
RNTV Live

Cât “costă” o căruță de lemne furate

Cât “costă” o căruță de lemne furate
Ciprian Radu

Cât “costă” o căruță de lemne furate

Apropierea sezonului rece crește exponențial numărul cazurilor de furt de lemne. Cazurile cel mai des întâlnite sunt cele ale căruțașilor prinși în timp ce cară “prada”, după ce răul a fost făcut.

De regulă, aceștia sunt amendați. În caz de recidivă, li se confiscă atât căruțele, cât și harnașamentul. Oricum, amenzile destul de mari nu par să-i oprească.

Trei cazuri au fost raportate de IJP Prahova, în cursul zilei de marți.

CITEȘTE și Accident la Valea Călugărească. Doi copii au fost răniți

La Filipeștii de Pădure, un localnic a fost prins de Poliția Comunitară cu lemn de stejar și de plop în căruță. Evident, nu a putut justifica proveniența mărfii. Lemnele au fost confiscate, iar omul a primit o amendă de 3.000 de lei. Pe care, probabil, nu o va plăti.

La Șotrile, polițiștii au depistat un caz identic: căruță plină cu vârf, niciun act doveditor. Aceeași sancțiune: amendă contravențională de 3.000 de lei.

La Slănic, un localnic s-a mulțumit cu mai puțin. A fost prins cu lemn de stejar, cam 0.8 metri cubi. Întrucât valoarea prejudiciului a fost sub prețul mediu al unui metru cub, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu o amendă de 1.000 lei.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor