logo
RNTV Live

Castelul Peles, cel mai vizitat obiectiv turistic din Sinaia. Turiștii străini, atrași ca un magnet/ VIDEO

Mihai Constantinescu

Castelul Peles, cel mai vizitat obiectiv turistic din Sinaia. Turiștii străini, atrași ca un magnet.

Castelul Peles a fost luat cu asalt duminica, de sute de turisti veniti sa afle povestile inedite ale Familiei Regale a Romaniei. Vizitatori de toate varstele si nationalitatile au luat la pas muzeul, dar si aleile impresionante ale edificiului. Pentru o vizita a intregului imobil un turist adult trebuie sa scoata din buzunar 150 de lei.

Cel mai vizitat obiectiv turistic din Sinaia. Turiștii străini, atrași ca un magnet

Castelul Peles ramane cel mai vizitat obiectiv turistic din Sinaia. Statisticile arata ca duminica este ziua preferata de turisti pentru a vizita obiectivul turistic. S-a intamplat si weekendul ce abia s-a incheiat, cand inca de la deschidere oamenii s-au asezat la rand, la casa de bilete.

Un turist strain a ramas mut de uimire cand a vazut Castelul Peles, marturie a regalitatii romanesti. Iar reactia, la iesirea din turul muzeului, nu mai are nevoie de nicio explicatie.

” Sunt pentru prima oara in Romania! Sunt incantat ca am putut sa vad castelul. Este ecletic. O combinatie de culturi franceze, turcesti, un mix din toate acestea. In cazul in care cautati ceva de facut aici, in Romania, va rog, veniti sa vizitati acest caste l(n.r. Peles)”.

Casele de bilete s-au inchis la ora 16.00, iar muzeul o ora mai tarziu. Adultii care vor sa viziteze castelul platesc 50 de lei pentru expozitia de baza, de la parter, 100 pentru etajul 1 si 150 de lei pentru a vedea intreg edificiul. Pensionarii beneficiaza de pret redus la jumatate, in timp ce elevii si studentii ajung sa scoata din buzunare aproape 50 de lei pentru tur complet. 
Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor