logo
RNTV Live

CARTIERUL “MITICĂ APOSTOL”, NOI PROMISIUNI!CUM SE CHINUIE LOCUITORII PRINTRE GROPI PLINE CU NOROI/VIDEO

Georgescu Cristi

Cartierul Mitica Apostol, copilul nedreptatit al municipiului Ploiesti, isi striga din nou disperarea. Dupa ce locuitorilor de aici li s-au facut promisiuni ca vor avea conditii decente de trai, ani de-a randul au primit promisiuni si ceva praf in ochi. Patru strazi asfaltate, si o retea de canalizare nefunctionala, din lipsa unei statii de epurare. Zapada cazuta in ultimele zile a deschis o noua cutie a Pandorei pentru oameni. Strazile au devenit impracticabile iar pe buzele lor a aparut aceeasi intrebare: cand vor avea si ei parte de cele promise? In lungul sir de proiecte se intrevede o lumina, care palpaie in departare. Au fost alcati bani pentru proiectarea si executia unei microstatii de epurare. Cand va fi, insa, gata? Ramane de vazut.


Sunt dorintele locuitorilor din Ploiesti, cartierul Mitica Apostol. Nu reprezinta un moft, ci speranta unui trai decent, intr-o zona pentru care platesc taxe si impozite la fel de mari ca oamenii din centrul municipiului.

Irina Selaru, reprezentantul asociatiei care lupta pentru drepturile locuitorilor din cartierul de dupa centura orasului, a luat parte la dezbaterea pe bugetul Ploiestiului. A venit sa roage autoritatile sa nu treaca cu vederea nici de aceasta data peste bugetul de investitii. Acum pare ca exista o speranta.

In bugetul alocat de catre primarie s-au prevazut 2 milioane de lei pentru proiectarea si executia unei microstatii de epurare. In cadrul aceluiasi proiect sunt alocati alti 150.000 de lei pentru studiul de fezabilitate ce vizeaza redimensionarea retelei de apa potabila din cartier.

Si vor mai ramane asa, avand in vedere ca nu se asfalteaza niciun centimetru pana nu se vor incheia lucrarile la reteaua de apa. Daca exista buget pentru studiul de fezabilitate, acelasi lucru nu se intampla si cand vine vorba despre proiectare si executie.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor