logo
RNTV Live

Carmen Iohannis este criticată de sindicaliști pentru că nu participă la greva din învățământ

carmen iohannis
Dumitrache Catalina

Liderii de sindicat din învățământ o critică pe soția președintelui Klaus Iohannis, profesoara Carmen Iohannis, pentru faptul că nu participă și ea la greva din sistem.

Preşedintele Federaţiei „Spiru Haret”, Marius Nistor, i-a reproșat profesoarei Carmen Iohannis lipsa de solidaritate pe care o arată față de toate cadrele didactice din țară:

„Noi trebuie să fim modele pentru copii. Ești model când noțiunile de solidaritate și unitate le pui în aplicare în primul și-n primul rând. Modele sunt elevii din Constanța, care cu toată responsabilitatea au fost alături de noi nu numai prin mesaje, au participat și acțiunile noastre de protest. Un model de asumare, solidaritate, de unitate cu noi, dascălii lor. De la ei trebuie să învățăm”, declară înflăcărat acesta în cadrul emisiunii „Politica Zilei”

„Păi care e cadrul legal? Să-l întrebe pe secretarul de stat Sorin Ion, care ne-a spus prompt care e definiția tehnică a înghețatului anului școlar, să ne spună și cum predă online unul din profesorii României azi”, susține și Sorin Dragnea, liderul FSLI Sector 1.

Carmen Iohannis va face cursuri online cu elevii de la Liceul Gheorghe Lazar din Sibiu, acolo unde predă limba engleză.

Carmen Iohannis nu este membru de sindicat, acesta fiind motivul pentru care nu s-a alăturat grevei profesorilor.

Totuși, Carmen Iohannis le-ar fi spus colegilor că îi susține, dar că nu este de acord să nu susțină orele de curs.

Klaus Iohannis, Președintele României, a fost rugat miercuri să comenteze anunțul privind declanșarea grevei generale în Educație. Acesta a declarat că dascălii trebuie să fie plătiți la adevărata lor valoare.

,,O să cer Ministerului Muncii să se lucreze un pic mai repede la grilele din Educație”, susține Iohannis.

Grila de salarizare din sistemul de învățământ trebuie să fie actualizată, adaugă președintele

„Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. În Legile Educației, chestiunile salariale nu apar… grila de salarizare trebuie actualizată… o să cer ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede astfel încât grilele din Educație să satisfacă nevoile sistemului”, informează șeful statului.

Președintele Iohannis nu a făcut comentarii despre posibilele efecte ale grevei generale.

„Eu nu discut despre asta (n.r. despre grevă)… eu discut despre nevoile sistemului”, precizează Klaus Iohannis.

Sursă: Știripesurse

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor