logo
RNTV Live

Care sunt elevii ce se pot înscrie la liceu fara sa susțina proba de Eveluare?

scolari
Theo Tănăsescu

Elevii care au obținut locul I la olimpiadele naționale sau au luat premii la competițiile internaționale se vor putea înscrie la liceu, fără susținerea Evaluării Naționale, potrivit unui proiect de ordonanță de urgență

Absolvenții clasei a VIII- a pot fi înscriși în clasa a IX-a, fără susținerea evaluării naționale, și peste numărul maxim de elevi cuprins în acea formațiune/clasă, dacă au obținut locul I la etapa națională a olimpiadelor școlare organizate de Ministerul Educației.

Prin derogare de la prevederile art. 63 alin.(1) lit.e) din Legea educației naționale nr.1/2011, aceștia nu vor mai da Evaluarea Națională și se vor înscrie direct la liceu.

Procedura de înscriere prevăzută va fi aprobată prin ordin al ministrului educației, în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a prezentei ordonanțe de urgență, conform sursei citate anterior.

Sursa edupedu.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor