logo
RNTV Live

DOI JURNALIȘTI DIN PRAHOVA, PREMIAȚI DE ZIUA ZIARISTULUI ROMÂN

uzpr prahova claudius dociu
Daniel

Doi membri ai Filialei Prahova a Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România au fost premiați cu ocazia Zilei Ziaristului Român.


În cadrul evenimentului, organizat în Capitală la Muzeul Țăranului Român, Claudius Dociu, președintele UPZR Prahova, a urcat pe scenă alături de Ion Cristoiu si Ovidiu Ioanițoaia pentru a primi distincția “Credință și loialitate”, pe care jurnalistul ploieștean a ținut să menționeze că o consideră un semn de apreciere din partea Uniunii pentru toți jurnaliștii din presa locală.


Totodată, alături de nume importante ale culturii române, precum academicianul Dumtru Radu Popescu sau profesorul Nicolae Georgescu, reputatul grafician și animator cultural Nicolae Ioniță, membru fondator al UZPR Prahova, a fost distins cu trofeul “Eminescu, ziaristul”, pentru activitatea sa constantă de promovare a operei și personalității marelui poet.


UZPR – singura uniune de creație și utilitate publică a breslei jurnaliștilor din România – a ales data de 28 iunie ca fiind emblematică pentru importanța pe care ar trebui să o aibă profesia de jurnalist în România, întrucât 28 Iunie 1883 a fost ziua în care Mihai Eminescu a fost scos cu forța din viața publică și băgat în cămașa de forță. A fost ziua în care, practic, presa a fost arestată, Eminescu fiind, la momentul acela, cea mai puternică voce publică.
Iată de ce data de 28 iunie, respectiv Ziua Ziaristului Român, reprezintă, pentru Uniunea Ziariștilor Profesioniști din România, nu o zi triumfală a presei și a jurnalismului, ci o zi canonică, de reculegere și reflecție asupra propriei meniri profesionale și a propriei istorii.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor