Sursa: tasteofhome.com

Toți europenii, inclusiv românii trebuie să se obișnuiască în următoarea perioadă cu un nou fel de a bea din sticlele de suc datorita noii legislații europene ce presupune ca, capacele sa nu se mai deșurubeze, ci rămân atașate de sticlă.

Capacul fix la sticlele din plastic cu băuturi răcoritoare de suc va fi obligatoriu din 2024. Noile capace rămân atașate de recipient, pentru ca toate componentele ambalajului să poată fi colectate împreună mai ușor ulterior, apoi reciclate.

Modelul capacului fix este deja răspândit și la noi în țară în ultimele două luni la toate mărcile din portofoliul companiei.

Este vorba despre aplicarea Directivei UE privind materialele plastice de unică folosință. Potrivit Directivei europene ce va intra în vigoare din 2024, nu va mai fi posibilă îndepărtarea capacelor sticlelor de plastic în care e îmbuteliat sucul. Astfel, capacul rămâne atașat la inelul de siguranță de pe sticlă.

MOTIVUL

„Ideea din spatele ei: sticlele să fie returnate împreună cu capacul”, potrivit companiei.

„Dacă un capac rămâne atașat de sticlă, acesta nu poate fi pierdut și rămâne în bucla de reciclare. Și dacă noul sistem este folosit corect, mica schimbare nu ar trebui să reducă plăcerea de a bea”, a mai transmis compania.

criticele consumatorilor

Primul impact al noului ambalaj nu a fost deloc pe planul consumatorilor din Germania. Reprezentanții companiei s-au confruntat însă cu multe critici, însă nu se știe dacă e numai din cauza unui disconfort sau a unei rezistențe la o schimbare.

Noutatea a fost catalogată de consumatorii germani drept „enervantă”. Mai mulți utilizatori au criticat în spațiul online noul model de capac impus de compania americană.

„Nu am fost surprinși de faptul că plasticul reprezintă 80% din deşeuri, dar proporția ridicată de articole pentru luat masa ne-a surprins, care nu sunt doar deşeuri McDonalds, ci şi sticle de apă, sticle de băuturi precum Coca-Cola și conserve”, a explicat Carmen Morales-Caselles, de la Universitatea din Cádiz, Spania, care a condus noile cercetări pentru studiu.

Sursa: realitatea.net

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *