logo
RNTV Live

Deficitul de medicamente, din ce în ce mai resimțit în țară

medicamente
Andrei-Vlăduț Gușter

Semnal de alarmă cu privire la lipsa medicamentelor pentru copii, medicii pediatri din mai multe țări europene sunt speriați de ceea ce va urma. Aceștia avertizează că penuria pune în pericol sănătatea copiilor, iar lipsa antibioticelor și a tratamentelor ameliorează starea de alertă.

Medicii au trimis o scrisoare amplă către miniștrii sănătății: „este urgent să se găsească o soluție rapidă, fiabilă și durabilă” la problemele cu care se confruntă stocurile din Europa.

„Sănătatea copiilor și a tinerilor este în pericol din cauza lipsei de medicamente în întreaga Europă”, au transmis medicii.

Andreas Werner, președintele Asociației franceze de pediatrie ambulatorie, omologul său german Thomas Fischbach și de Laura Reali, șefa Confederației europene a pediatrilor de îngrijire primar, se numără printre autorii scrisorii.

Responsabilitatea de a garanta o producție și aprovizionare suficiente pentru a asigura disponibilitatea medicamentelor pentru îngrijirea pediatrică de bază revine factorilor de decizie politică.

Pe parcursul iernii, Europa a înregistrat penurii la stocurile de amoxicilină, un antibiotic cheie, precum și de alte medicamente, după ce creșterea numărului de îmbolnăviri, în special în rândul copiilor, a dus la creșterea cererii de medicamente.

Sursă: 360medical.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor