logo
RNTV Live

Care este mesajul președintelui României, cu ocazia Zilei Eroilor

klaus-iohannis-iohannis-cheama-in-tara-mai-multi-ambasadori-si-inainteaza-in-grad-ofiteri-spp-835832
Andrei-Vlăduț Gușter

Joi, președintele României, Klaus Iohannis, cu ocazia sărbătoririi Zilei Eroilor, a ținut un discurs la manifestările desfășurate în Cimitirul Eroilor şi Veteranilor de Război din Sibiu.

Iohannis a transmis către populația țării că moştenirea preţioasă lăsată de eroii noştri ne obligă să luăm atitudine împotriva oricăror acţiuni care aduc atingere valorilor esenţiale pe care le respectăm şi care ne definesc ca naţiune europeană.

Klaus Iohannis: „Ne-am reunit astăzi, cu emoţie şi respect, de Ziua Înălţării Domnului, pentru a-i comemora pe toţi cei care şi-au dat viaţa în numele idealurilor noastre naţionale. Monumentul Eroilor din Pădurea Dumbrava evocă jertfa soldaţilor români căzuţi pe câmpurile de luptă în cele două conflagraţii mondiale.

Ei sunt cei care au trecut prin ororile acelor vremuri ale istoriei şi au făcut sacrificiul suprem pentru apărarea şi reîntregirea ţării. Este responsabilitatea noastră, a generaţiilor de acum, să nu uităm crimele împotriva umanităţii comise atunci, să ne asigurăm că greşelile trecutului nu vor fi repetate şi să construim o lume a păcii!

Avem datoria morală să cinstim memoria eroilor noştri şi să-i onorăm cu înaltă preţuire pe cei care şi-au dat viaţa pentru ca noi să avem astăzi un stat de drept, liber şi democratic, membru al familiei europene şi euroatlantice. Ziua Eroilor ne oferă, totodată, prilejul pentru a reflecta la responsabilitatea pe care noi, cei de astăzi, o avem faţă de generaţiile viitoare.

Este rândul nostru să înfruntăm, cu demnitate şi curaj, riscurile şi provocările pe care le întâmpinăm în aceste vremuri tulburi, pentru a asigura respectarea drepturilor şi a libertăţilor fundamentale, pentru atingerea înaltelor idealuri naţionale, dar şi pentru a continua să clădim România europeană, modernă şi democratică în pace, într-o lume liberă.”

Președintele s-a adresat de asemenea și veteranilor de război şi militarilor.

”Naţiunea română vă este recunoscătoare pentru abnegaţia şi devotamentul de care aţi dat dovadă sub culorile drapelului naţional. Mă înclin în faţa dumneavoastră şi vă transmit aprecierea şi respectul tuturor românilor pentru sacrificiile făcute.

Totodată, folosesc acest prilej pentru a transmite un gând bun tuturor militarilor noştri care îşi desfăşoară, în prezent, cu devotament, serviciul militar atât în ţară, cât şi ca parte a angajamentelor externe asumate de România”, transmite acesta.

Vezi aici mesajul întreg al șefului de stat.

Sursă: Știrile ProTV

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor