logo
RNTV Live

Campanie de redare a trotuarelor pietonilor și a pistelor de biciclete bicicliștilor la Măgureni

biciclist
Mihai Constantinescu

Campanie de redare a trotuarelor pietonilor și a pistelor de biciclete bicicliștilor la Măgureni

Ca urmare a multitudinii de sesizări ale cetățenilor comunei Măgureni, privind staționarea ilegală a autoturismelor pe trotuarele și pistele amenajate ale localității, cu efecte negative asupra securității circulației pietonale și a bicicliștilor, în luna iulie 2022, Primăria Comunei Măgureni, prin Compartimentul de Poliție Locală, a inițiat o campanie de avertizare a șoferilor care opresc, staționează sau parchează în mod ilegal pe spațiile menționate.

În vederea realizării unui climat de siguranță pe linie rutieră, atât în privința circulației pietonilor, a bicicliștilor cât și a autovehiculelor, vă recomandăm respectarea prevederilor legale din Codul Rutier, privind oprirea, staționarea și parcarea.

Încălcarea normelor legale în cauză, pot avea ca efect producerea de accidente rutiere în care să fie implicați pietoni sau bicicliști, sau pot conduce la sancționarea contravențională cu amendă și puncte de penalizare(art. 108, alin. 1, pct. 7, sau pct. 8 din OUG Nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, actualizată).

Pentru prevenirea consecințelor enumerate, recomandăm respectarea prevederilor legale privind oprirea, staționarea și parcarea, cu precădere în situațiile care vizează trotuarele și pistele de biciclete amenajate pe raza localității.

La această data acțiunile poliției locale vizează conștientizarea conducătorilor auto cu privire la aspectele menționate, deocamdată fiind luate măsuri de avertizare a șoferilor care încalcă reglementările legale privind oprirea, staționarea și parcarea pe spațiile în cauză.

În perioada următoare vor fi efectuate acțiuni punctuale în cooperare cu polițiști din cadrul Secției de Poliție Rurală Florești, pentru depistarea și sancționarea conducătorilor auto care nu respectă prevederile legale menționate.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor