logo
RNTV Live

PRAHOVA: Începe campania de conștientizare și colectare a deșeurilor DEEE. Participanții primesc premii

rabla electrocasnice 6
Mihai Constantinescu

Începe campania de conștientizare și colectare a deșeurilor DEEE.

În perioada 5 iulie — 31 august 2021, A.D.I Deșeuri Prahova și mai multe companii de profil, îndeamnă locuitorii orașelor și comunelor din aria de delegare 2 – Boldești Scăeni, 3 – Drăgănești, 4 – Urlați, 5 – Vălenii de Munte, 6 – Valea Doftanei să predea corect spre reciclare deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice (DEEE).

Începând cu luna iulie 2021, cetățenii sunt încurajați să predea deșeurile de echipamente electrice, electronice și electrocasnice în mod responsabil în cadrul campaniei „Orașe curate“ și „Comune curate ” urmând ca fiecare persoană care predă deșeuri de minim 5 kg să primească un premiu instant.

Premiile oferite sunt: ORAȘE – minim     5 kg DEEE-uri – premiu instant

  • minim 25 kg DEEE-uri – premiu instant și tichet tombolă

Premii tombolă: – aspirator fără sac

  • fier de călcat
    • brățări fitness

COMUNE – minim 5 kg DEEE-uri – premiu instant

Locuitorii orașelor și comunelor vor beneficia de servicii gratuite de preluare de la domiciliu a DEEE-urilor voluminoase apelând la numărul 0244 933. O echipă a operatorului de salubritate se va deplasa și va ridica DEEE- urile voluminoase de la domiciîiu, respectând cerințele sanitare și de sigurantă.

DEEE-urile conțin substante periculoase pentru mediu și sănătate (gaze cu efect de seră sau metale grele dăunătoare sănătății}; acestea au un grad mare de reciclare reutilizare (intre 85-900/0).

Depozitate necorespunzător după casare, DEEE-urile se transformă în timp în deșeuri periculoase ce afectează sănătatea oamenilor și a mediului înconjurător și blochează resurse importante de materie primă necesară realizării unor noi produse.

Totodată,   locuitorii   orașelor  și comunelor     se pot debarasa   de aceste echipamente la punctele de colectare special amenajate situate în zona primăriilor.

Scopul acestei campanii este de a contribui la conștientizarea cetățenilor în privința comportamentului corect față de acest tip de deșeu, respectiv DEEE — (deșeuri de echipamente electrice, electronice și electrocasnice).

Având în vedere declararea stării de alertă și măsurile care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei COVID-19, acțiunile se vor desfășura respectând cerințele sanitare și de siguranță .

Vezi și https://portal.republikanews.ro/ploile-au-facut-prapad-in-prahova/

Vezi și https://portal.republikanews.ro/drogat-la-volanul-unei-masini/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

FOTO CU CARACTER ILUSTRATIV

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor