Camerele de bord devin motiv de amendă

cameră de bord
angajare

Camerele de bord devin motiv de amendă. Camerele de bord instalate pe mașini devin interzise în Romania și chiar ai putea primi și amendă GDPR. Legislația din țara noastră nu mai recunoaște acest tip de înregistrări ca dovezi în instanță.

Se scapă de amendă daca imaginile sunt păstrate doar pentru cel care le-a filmat sau dacă îi sunt arătate unui polițist,în cazul producerii unui accident.

Este complet interzis să fie publicată o filmare la bord în care se pot identifica alte persoane. Cât despre șoferii de Bolt și Uber, aceștia pot să filmeze liniștiți atât timp cât camera este la vedere și prezența semnalată pe exteriorul mașinii, conform avocat.net.

Citește mai multe AICI

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro

1 COMENTARIU

  1. În spațiul public sau pe proprietatea ta filmezi ce vrei şi pe cine vrei ; o eventuală hărțuire a unei persoane ar putea cădea sub incidența GDPR , iar în funcție de circumstanțe raportat la scopul urmărit şi sub incidența Codului Penal.În rest , cui nu-i convine fiindcă este filmat…să stea ,, în casă ” sau ascuns ín vreo peşteră ori scorbură.Ştirea este preluată de pe un site cu apucături ,, bombastice ” , asemeni multor altora… Avocații ăia’ de spun că astfel de probe ,, nu sânt recunoscute în legislația română ” sânt cam tâmpiți , mai ales dacă s-au referit în acest sens şi la legislația penală ; nu uitați faptul că ,, amenzile ” (contravențiile) aparțin materiei penale !

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here