Miercuri, echipa polițiștilor din Secția 4 de Poliție Podu Turcului a primit un apel prin intermediul numărului de urgență 112, referitor la un incident în care un bărbat de 45 de ani, din localitate, s-ar fi dus la domiciliul concubinei sale în vârstă de 40 de ani, din comuna Motoşeni și ar fi agresat-o, i-ar fi sustras autoturismul și ar fi luat-o, de asemenea, pe fetița lor în vârstă de un an și jumătate, fără acordul acesteia.

Odată cu investigațiile efectuate de polițiști, s-a constatat că bărbatul avea interdicție de a se apropia la o distanță de 25 de metri de femeie, de copiii minori și de locuința acesteia.

La nivelul Secției 4 de Poliție Rurală Podu Turcului, s-a format o echipă de lucru operativă, care prin activități investigative a stabilit că după incident, bărbatul a părăsit locuința concubinei sale și a plecat cu fetița în autoturismul furat către casa sa. Când polițiștii au pătruns în curtea locuinței sale, acesta a încercat să-i intimideze cu un fierăstrău electric pornit.

Echipa de polițiști a acționat cu promptitudine, l-a convins să renunțe la gestul său și l-a imobilizat. Bărbatul fost dus la sediul poliției pentru a fi interogat. În același timp, ceilalți polițiști prezenți la fața locului au intrat în locuința bărbatului, unde au identificat fetița și au preluat-o în siguranță.

Ulterior, reprezentanții DGASPC Bacău au fost chemați să preia fetița minoră și să o interneze într-un centru specializat. În timp ce femeia nu a fost găsită inițial la domiciliul său, a fost localizată ascunsă într-o casă abandonată la aproximativ 2 km de locuința ei, după o căutare intensivă a polițiștilor.

Totodată, din investigațiile efectuate, s-a constatat că bărbatul nu avea permis de conducere pentru nici o categorie de vehicule. În timp ce conducea autoturismul cu fetița în mașină, s-a constatat că era sub influența alcoolului, fiind testat cu aparatul etilotest, care a indicat o valoare de 0,53 mg/l alcool pur în aerul expirat. Mai târziu, acesta a fost dus la spital pentru a i se recolta mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii cu exactitate a nivelului alcoolemiei.

În urma probelor acumulate, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore și este cercetat pentru săvârșirea mai multor infracțiuni, inclusiv lovire și alte violențe, lipsire de libertate, conducere de vehicul fără permis, conducere sub influența alcoolului sau a altor substanțe, furt în scop de folosință și încălcarea ordinului de protecție. Acesta a fost introdus în Arestul I.P.J. Bacău și urmează să fie prezentat Parchetului de pe Lângă Judecătoria Podu Turcului, cu propunere de arest preventiv.

Sursă: IGPR

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *