logo
RNTV Live

Buletinele cu cip devin obligatorii. Nu se mai poate ieși din țară fără un astfel de buletin sau pașaport

buletin cu cip
Mihai Constantinescu

Buletinele cu cip devin obligatorii. Nu se mai poate ieși din țară fără un astfel de buletin sau pașaport.

Noile buletine cu cip vor fi eliberate pană la finalul lui 2023. Beneficiarii lor le vor primi gratuit, fără a fi obligați să plătească vreo taxă. Deocamdată totul este la stradiul de proiect. Acesta a fost scos în dezbatere publică de Ministerul Afacerilor Interne și urmează să fie aprobat de Guvern.

Noile buletine vor ține loc și de card de sănătate, plus că ele vor fi perfecte și pentru a se putea accesa de la distanță sistemele online ale instituțiilor statului roman.

Evident, acestea vor fi diferite față de cele pe care le știm. Spre exemplu, locul naşterii nu va mai fi trecut pe noile cărţi de identitate, ci va fi stocat pe cipul buletinului. Și informațiile despre domiciliu vai păstrat doar pe cip. Nu vor mai fi trecute pe buletin, în loc vizibil.

În cazul în care titularul noului buletin își schimbă adresa, va putea face modificare în actul cu cip de acasă, cu ajutorul unei aplicații dedicate.

Cei care nu vor să aibă un astfel de buletin pot opta pentru cel simplu. Dar nu vor putea ieși din tară fără așa ceva sau fără pașaport, iar în cazul în care se schimbă adresa de reședință vor primi o hărtie numită “dovadă de reședință”.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor