A fost emis COD GALBEN de ninsori şi COD PORTOCALIU DE VISCOL

ninge vreme severă,
angajare

În intervalul 05 ianuarie, ora 22.00 – 06 ianuarie, ora 20.00, a fost emis COD GALBEN de ninsori. Aria ninsorilor se va extinde treptat dinspre Lunca Dunării și va cuprinde  sudul, centrul și estul țării. În Oltenia, Muntenia, Dobrogea, sudul şi centrul Moldovei,  precum  şi   în   zona  Carpaţilor de  Curbură,  local   ninsorile  vor  fi   însemnate cantitativ și se va depune strat de zăpadă consistent.

Va fi viscol în Dobrogea, în cea mai mare parte a Munteniei şi în jumătatea sudică a Moldovei  unde vântul va avea intensificări cu viteze de 50…70 km/h. În Carpaţii de Curbură şi zona înaltă din Carpații Meridionali rafalele vor depăşi 80…90 km/h, iar zăpada va fi spulberată și troienită. La începutul intervalului pe litoral vor fi precipitaţii mixte şi se va depune polei.

Pentru ziua de 06 ianuarie, orele 02.00 – 18.00, a fost emis COD PORTOCALIU de viscol puternic.
Î
n a doua parte a nopții de joi spre vineri (05/06 ianuarie) și în cursul zilei de vineri          (06 ianuarie), în Municipiul Bucureşti şi în județele Ilfov, Teleorman, Giurgiu,  Călărași, Ialomița, Buzău, Brăila, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea, temporar viscolul va fi puternic, rafalele vântului vor atinge 70…85 km/h, reducând vizibilitatea sub 50 m şi local troienind zăpada.

Astăzi la ora 15.00, la sediul Prefecturii Prahova, se va reuni Comitetul Judeţean pt Situații de Urgenţă , în sistem videoconferinţă, pentru a pune la punct planul de măsuri pentru a se depăşi cu bine această perioadă.

foto cu caracter ilustrativ

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here