logo
RNTV Live

Breaza, salvată ieri de la o catastrofă de pompierii ISU. Tragedia de la MIHĂILEŞTI se putea repeta. Ce măsuri au fost luate după incendiul izbucnit la vagonul marfarului care transporta nitrat de amoniu

Ce măsuri au fost luate în urma incendiului de la Breaza la vagonul cu azotat de amoniu
Mihai Constantinescu

Ce măsuri au fost luate în urma incendiului de la Breaza la vagonul cu azotat de amoniu

Breaza a fost salvată ieri de la o catastrofă de pompierii ISU. Tragedia de la MIHĂILEŞTI se putea repeta. Urmările ar fi fost de zece ori mai grave decât la Mihăileşti. Pompierii veniţi la faţa locului, de la ISU Prahova, ISU Brașov şi ISU București/Ilfov, au acţionat ca la carte şi au reuşit să  oprească dezastrul.

Incendiului a izbucnit la vagonul unui marfar care transporta nitrat de amoniu de la Târgu Mureș către Ploiești Triaj. Trenul de marfă avea în total 29 de vagoane.

CITEŞTE AICI DETALIIILE SUBIECTULUI https://portal.republikanews.ro/prahova-aproape-de-o-catastrofa-concluzie-socanta-cum-luat-foc-vagonul/

Astăzi au fost luate şi primele măsuri. A fost deschisă o anchetă penală cu privire la infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe căile ferate, fiind vizate infracțiunile distrugerea sau semnalizarea falsă și accidentul de cale ferată.

În cauză se fac deocamdată cercetări asupra faptei, fiind anchetat inclusiv mecanicul locomotivei pentru a se stabili într-o primă fază dacă acesta a respectat viteza legală specifică în cazuri de transport special de substanțe periculoase, informează ziarulincomod.ro.

Se urmăresc infracţiunile prevăzute de articolele din Codul Penal privind distrugerea sau semnalizarea falsă şi accidentul pe cale ferată. Pentru acesta fapte sunt prevăzute pedepse între 3 şi 10 ani de închisoare.

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul repubikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor