logo
RNTV Live

Box: Şapte medalii pentru România la CE de box pentru cadeţi

boxpanaitescu2
Cristian Anghelescu

Box: Şapte medalii pentru România la CE de box pentru cadeţi

România a încheiat Campionatul European de box pentru cadeţi de la Râmnicu Vâlcea cu şapte medalii. Una de aur, una argint şi cinci de bronz, după ce în ultima zi de concurs, Daniel Dumitru a cucerit aurul la categoria 76 de kilograme.

Rezultatele românilor la CE de cadeţi de la Râmnicu Vâlcea:

Aur: Daniel Dumitru (76 kg);

Argint: Ionuţ Albert Potoceanu (105 kg);

Bronz: Eusebiu Iulian Tîrzoman (43 kg), Marco Antonio Manea (44,5 kg), Andrei Musteţ (56 kg), Ştefan Panaitescu (80 kg) şi Dragoş Constantin Guzga (90 kg).

Cum se observă, boxerul clubului CSM Ploieşti, Ştefan Panaitescu, a obținut medalia de bronz. Elevul lui Titi Tudor a prins podiumul la categoria „80 kg” beneficiind de neprezentarea adversarului din sferturi. Ulterior, acesta a pierdut meciul cu rusul Valentin Milanov.

Chiar dacă a început curajos, Ștefan a fost surprins cu o serie de lovituri ale mult mai experimentatului adversar. Astfel încât arbitrul a oprit lupta încă din prima rundă. Panaitescu practică boxul de un an, acesta fiind, de altfel, primul lui meci internaţional. Iar adversarul, Milanov, face box de la 9 ani şi are strânse 41 de partide internaţionale!

De altfel, ruşii au dominat competiţia de la Râmnicu Vâlcea, 16 dintre cei 20 de pugilişti înscrişi în turneu disputând, astăzi, finalele.

Declarația președintelui Vasile Cîtea

Preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea, a mărturisit că nu se aştepta ca delegaţia României să obţină şapte medalii la turneul de la Râmnicu Vâlcea.

“Sunt foarte fericit. Am încheiat competiția cu un rezultat foarte bun, în pofida aşteptărilor cu care am pornit iniţial. Nu ştiam exact potenţialul echipei. Din fericire şi sportivii şi antrenorii s-au mobilizat foarte bine, am reuşit să facem o echipă omogenă, grupată. Fiecare şi-a văzut de ceea ce avea de făcut, fiecare a contribuit cu ce a putut şi a ieşit un rezultat excelent.

Copiii au văzut cum este să evoluezi într-o astfel de competiţie, cu adversari foarte bine pregătiţi. Eu personal îmi doresc din toată inima ca antrenorii care au fost aici să tragă învăţămintele necesare, să conştientizeze că boxul începe la o vârstă destul de fragedă. Aş vrea să le transmit şi părinţilor că boxul nu este un sport periculos şi ce s-a văzut aici este relevant. Mănuşi protecţioniste, căşti… Este o scrimă în care câştigă cel care este mai inteligent şi îşi atinge de mai multe ori adversarul. Mulţumesc autorităţilor locale, Consiliului Local şi primarului Mircia Gutău pentru tot sprijinul acordat. Dar și celorlalte ţări care au fost alături de noi, echipei din Federaţie, voluntarilor. Eu consider că a fost un European reuşit”, a declarat pentru Mediafax preşedintele Federaţiei Române de Box, Vasile Cîtea.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor