logo
RNTV Live

Botez – Dobre, meciul anului pentru Petrolul!

geo dob
Cristian Anghelescu

Mâine, 15 februarie, ar trebui să fie ziua pe care consilierul PSD, George Botez, a anunțat-o ca fiind certă în rezolvarea problemelor legate de marca Petrolul. După aproape două luni de la ședința de Consiliu Local de la sfârșitul lui 2016… În realitate, așa cum domnia-sa declară într-un interviu pentru jurnalulph.ro, problema este greu de rezolvat: “Am promis în şedinţa din decembrie anul trecut că voi face ceea ce pot, în limite legale, pentru a putea rezolva problema Petrolului, a mărcii şi a palmaresului. Însă nu singur şi nu fără sprijinul executivului. Personal am făcut ceea ce este omeneşte posibil!” spune Botez vărsându-și năduful, se putea, oare, pe adversarii politici, primarul Adrian Dobre fiindu-i cel mai la îndemână exemplu: “Toate depind de procedura de evaluare a marcilor, procedură pe care primarul Dobre nu a putut sau nu a fost în stare să o ducă la capăt până acum. Faptul că actualmente s-a reluat procedura de licitaţie pentru evaluarea mărcilor este rezultatul insistenţelor mele şi a celor doi viceprimari pentru că pentru edilul şef al oraşului aceasta problemă nu prezintă importantă şi fusese abandonată! Acum, deşi s-a înscris un evaluator la licitaţie, se tergiversează procedura de evaluare, doar se va depăşi termenul propus pentru rezolvarea problemei. Dar e clar, cel puţin pentru mine: campania electorală a trecut, iar promisiunile au fost uitate” a continuat consilierul PSD. Pentru ca, finalmente, să ofere noi provocări: “Încercăm o variantă provizorie prin care să punem la dispoziţia asociaţiei Petrolul 52, contra cost, pe o perioadă de 18 luni, marca Petrolul Ploieşti. În această perioadă de 18 luni urmează să stabilim, cu calm şi cu profesionalism, paşii de urmat pentru a face din Petrolul o echipă puternică, aptă să revină în prim-planul competiţiei sportive, capabilă să atragă sponsori importanţi. Putem discuta de o asociere între municipalitate şi reprezentanţii suporterilor, de o societate pe acţiuni sau de orice formă care să garanteze că proiectul noului Petrolul este unul viabil. Sub acest aspect nu s-au luat decizii şi toată lumea a fost de acord că nu trebuie să ne grăbim. Măsurăm de mai multe ori şi tăiem o singură dată” a conchis George Botez.

Fără să rămână dator, primarul Adrian Dobre a răspuns în stilu-i cunoscut, pe pagina de Facebook, de această dată mult mai amplu, semn că subiectul l-a interesat: “George Botez, seniorul pesediştilor din consiliul local şi fost preşedinte al PNL Ploieşti, încearcă să ducă în zona ridicolului demersurile concrete pe care, ca primar, le fac pentru rezolvarea încurcatei situaţii a echipei de fotbal Petrolul Ploieşti. Vorbim despre o problemă serioasă şi foarte greu de rezolvat legal. Eu cred că în primul rând suporterii merită întreg respectul nostru pentru că ei ţin viu spiritul echipei. Pe ei nu îmi permit să îi dezinformez, să îi manipulez, sau să îi intoxic cu jumătăţi de adevăr cum adeseori au făcut-o şi o fac domnul Botez şi colegul său, domnul viceprimar Ganea. Ei merită doar adevărul, indiferent cât de nefavorabil, pe moment, este acesta” a început edilul Ploieștiului. Pentru ca, imediat, să treacă la o puternică contraofensivă: “Adevărul este că la scurt timp după preluarea mandatului de primar am constatat că, în ceea ce priveşte chestiunea ”Petrolul”, domnul Botez şi colegul său, domnul Ganea – fost primar interimar o perioadă – le-au aruncat suporterilor doar petarde şi fumigene. Nu au făcut niciun pas concret pentru rezolvarea problemelor legate de marcă, palmares, patrimoniu etc. Tot adevărul este că în mod intenţionat au alimentat suporterii cu informaţii false în scopul de a-i manipula electoral la alegerile locale din 2016. Iar acţiuni similare au făcut şi la Clubul Sportiv Municipal generând criza fără precedent de acolo!” a continuat primarul, finalul postării devoalând un personaj complet dezlănțuit la adresa consilierului Botez: “Din nefericire, viaţa ne-a dovedit că, în ceea ce priveşte echipa de fotbal Petrolul, dragostea şi susţinerea domnului Botez au fost elemente strict comerciale. Ea s-a dovedit a fi legată direct de numărul arginţilor pe care îi putea încasa! De ce spun asta? Pentru că tot viaţa ne-a dovedit că dânsul a fost cu adevărat interesat de parcursul bun al echipei cât timp suporterii îi beau berea din pub-ul pe care îl controla sau îşi făceau nunţile, botezurile sau petrecerile în sala de evenimente pe care o controla! Evident, mă refer la spaţiile comerciale de pe <<Ilie Oană>>, spaţii pe care asociatul domnului Botez, ”marele suporter petrolist”, le-a obţinut cum le-a obţinut de la primăria domnului viceprimar şi/sau primar interimar Ganea” a încheiat Adrian Dobre.

Așa cum Republikanews a prognozat chiar de la începutul “odiseei Petrolul”, nimic nu se va întâmpla în acest oraș câtă vreme puterea și opoziția tratează exclusiv politic această arzătoare problemă. Miza războiului, miile de voturi de la fanii echipei – voturi care se vor regăsi la proximele alegeri – fac ca adevăratul spectacol să înceapă a fi unul grotesc, departe de ceea ce își doresc adevărații suporteri.

Nimeni nu vrea disensiuni, cu toții își doresc concordie, dar mămăliga pe care aleșii o pregătesc, de mai bine de jumătate de an, are destule șanse să explodeze! Și atunci să vezi!

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor