logo
RNTV Live

Boicot al consilierilor locali împotriva proiectului ADI Mobilitate/ VIDEO

Theo Tănăsescu

Boicot al consilierilor locali împotriva proiectului ADI Mobilitate.

Consilierii locali ploieșteni au fost convocați joi, în cadrul unei ședințe extraordinare, pentru a dezbate un proiect de Hotărâre privind înființarea ADI Mobilitate. Cu toate acestea, ședința a fost amânată din lipsa de cvorum, la dezbateri fiind prezenți doar trei aleși locali, Magdalena Trofin, Mihai Tonsciuc (USR) și Alexandru Ștefan (Partidul Prahova în Acțiune) .

Pe ordinea de zi se aflau trei proiecte, fiecare reprezentând, practic, câte o variantă de intrare în asociere pe tema transportului metropolitan. Două dintre ele  prevedeau ca Ploieștiul să intre alături de  Consiliul Judeţean şi alte 13 localităţi şi una dintre ele fără CJ printre membrii viitoarei asociaţii de dezvoltare. Al patrulea punct viza o rectificare de buget, care ar fi permis realizarea unor documentaţii tehnice aferente unor proiecte europene aflate în pregătire.

 Primarul Andrei Volosevici s-a declarat dezamăgit de situaţie,  taxând dur gestul reprezentanților legislativului ploieștean. Declarația primarului o puteți urmări in materialul video de mai jos

“Acum vreo două săptămâni am primit o solicitare de la Consiliul Județean să discutăm foarte rapid statutul legat de ADI Transporturi, statut care evident face parte din procedura sau din documentele care trebuie depuse pentru a se crea ADI. În momentul respectiv am avut un punct de vedere. (…)Sunt foarte îngrijorat, o să sun și eu la PNL să văd ce se întâmplă cu toți consilierii, poate or fi bolnavi. Ferească Dumnezeu, poate au făcut vreo molimă. Este o chestiune pe care nu ştiu cum poate fi interpretată această chestiune. Dacă era împotriva mea, nu era nimic nou. Dar este împotriva ploieştenilor. Trebuia să discutăm astăzi de asociaţia de dezvoltare intercomunitară pentru transport, care acum două săptămâni părea o prioritate, iar statutul trebuia adoptat cât mai rapid ca să dăm drumul la procedură. Acum pare că nu mai este așa important. ”, a comentat primarul Andrei Volosevici.

Declarația integrală a primarului o puteți urmări în materialul video. La scurt timp, primarul Andrei Volosevici a convocat o nouă ședinț pentru vineri, la ora 12.30.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor