logo
RNTV Live

BLUE MONDAY, CEA MAI DEPRESIVĂ ZI DIN AN !?

Daniel

Vă confruntați cu stări de depresie, anxietate sau lipsă de energie? A venit momentul să aflați că stările emoționale negative sunt și ele “sărbătorite”. Cea mai depresivă zi din an se serbează astăzi, luni, 16 ianuarie și se numește Blue Monday.

Specialiștii spun că ziua de luni, 16 ianuarie, este cea mai depresivă zi din an. Conceptul acestei zile a fost dezvoltat de către Cliff Arnall, psiholog și profesor la Universitatea din Cardiff.

“Blue Monday este o perioadă în care se acumulează mai mult stres. Oamenii sunt mai anxioși. Se simt mai singuri. Se simt nu tocmai în acord cu ritmul lor. Vremea de afară, soarele care stă mai puțin pe cer și faptul ca trebuie să fie productivi chiar și pe timp de noapte sunt factori care ne pot afecta atât fizic, cât și emoțional.”

Iată ce cred ploieștenii despre cea mai depresivă zi din an.

“Pentru mine este o zi normală. La vârsta noastră nu mai suntem așa depresivi. Suntem deja zilnic depresivi cu vremurile și cu prețurile care sunt. Depinde de fiecare în parte cum își controlează psihicul.”

“Eu mă simt bine. Sunt puțin nemulțumită, dar asta este viața. Nu am motive să fiu depresivă. Ca să trec mai rapid peste o perioadă mai dificilă pur și simplu ignor.”

“Ca în fiecare zi: deprimată. În fiecare zi sunt probleme mari, probleme grele pentru oamenii pensionari.

“Eu mă simt bine. Exact bine mă simt. E vorba și de sănătatea omului, de cât e omul de sănătos și ce resurse are. Contează inclusiv gena omului.”

“Eu mă simt excelent. Fiind antrenor de baschet și lucrând cu copiii trebuie să am mereu o stare de spirit pozitivă. Chiar dacă e Blue Monday mă montez și îmi revin rapid. Sportul întotdeauna te poate ajuta să ieși din depresii.”

Pentru a trece peste momentele de depresie trebuie ca fiecare să lucreze la ele, nu neapărat să facem o activitate mai amuzantă pentru ca depresiile nu trec de la sine. O soluție potrivită ar fi un psiholog.

Psihologii recomandă să nu vă fie teamă să vă recunoașteți trăirile și să vorbiți despre stările emoționale pe care le aveți. În plus, nu trebuie să vă  fie teamă să mergeți la un specialist.

romsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor