logo
RNTV Live

Biroul Electoral Județean Prahova, asaltat de contestatii

alegeri-2020-1
Mihai Constantinescu

La Biroul Electoral Județean Prahova au fost depuse 23 de contestații de către partidele și alianțele care au participat la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020, majoritatea aparținând Alianței pentru Prahova (formată din PSD, PPU-SL și Pro România).


Cele mai multe solicitări către BEJ Prahova au fost de verificare și reluare a numărării voturilor declarate nule. De asemenea, au fost și sesizări privind anumite neconcordanțe de date între procesele-verbale încheiate după finalizarea numării voturilor și datele publicate pe site-ul Autorității Electorale Permanente (AEP).


Toate au fost respinse față de neîncadrarea acestora în procedura de contestare prevăzuta de dispozițiile Legii nr. 115/2015.
Neconcordanțele între procesele-verbale de pe site-ul AEP și cele fizice venite din secțiile de votare au rezultat ca urmare a corecțiilor efectuate de birourile electorale de circumscripție comunală/orășenească/municipală sau județeană în temeiul art.7 și art.9 din Hotărârea nr.98/2020 a Biroului Electoral Central.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor