În cadrul ședinței comune de guvern româno-italiene, Giorgia Meloni, președintele Consiliului de Miniștri al Italiei, a declarat că “Deținuții își vor executa pedeapsa în țara lor!”, referindu-se la condamnații români care se află în Italia și care, până acum, din diverse motive, nu au fost prea des extrădați în România.

Este important de remarcat faptul că premierul Marcel Ciolacu a rezolvat rapid problema, în timp ce ministrul Justiției, Alina Gorghiu, nu a făcut nici măcar deplasarea în Italia alături de echipa guvernamentală. Cu toate acestea, acest lucru nu a împiedicat-o să posteze mesaje de Sfântul Valentin pe TikTok, în care avertiza fugarii.

Legături mai strânse și mai directe între România și Italia.

Dorim să ne consolidăm cooperarea pentru a combate terorismul, amenințările la adresa securității cibernetice și crima organizată. În acelaşi timp, îi mulțumesc premierului Ciolacu pentru colaborarea și disponibilitatea deplină arătată în materie de justiție. Am împreună multe puncte împreună cu miniştrii noştri, nu le voi menționa pe toate, dar credem, de exemplu, că este importantă provocarea care priveşte posibilitatea ca deținuții condamnați definitiv să își ispășească pedeapsa în țara de origine”, a spus  primul ministru Giorgia Meloni cu ocazia declarațiilor comune cu premierul român Marcel Ciolacu la finalul întâlnirii din cadrul summitului interguvernamental Italia-România de la Villa Pamphilj, la Roma.

”Mă aflu aici pentru a trimite un semnal companiilor italiene, veniți să investiți în România pentru că nu aveți decât de câștigat”,  a spus premierul României, Marcel Ciolacu, în cadrul declarațiilor comune cu premierul Giorgia Meloni, la finalul întâlnirii lor de la Villa Pamphilj din Roma, în cadrul summitului interguvernamental Italia-România.

”În ultimele zile am fost în vizită la un șantier naval cu acționari italieni unde lucrează 4 mii de oameni, am fost plăcut impresionat de condiții”, a spus Ciolacu, adăugând că colaborarea la nivel de afaceri poate ”face ca competitivitatea economică a celor două ţări să fie mai mare”, un context în care ”pot fi dezvoltate inițiative comune”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *