logo
RNTV Live

BASCHET: CSM Ploiești U19 cucerește aurul în stil dominant

14747506746149975655
Erika Stoica

Echipa de baschet feminin a CSM Ploiești a obținut titlul de campioană la categoria U19, transformând bronzul câștigat în sezonul precedent în aur strălucitor. Performanța echipei a fost una impresionantă, câștigând 10 meciuri în sezonul regulat și încheind cu două victorii clare în Turneul Final de la Târgoviște.

Sub îndrumarea antrenorilor Loredana Munteanu, Corina Savu și Robert Munteanu, jucătoarele au confirmat statutul de favorite, câștigând fără emoții cele două partide din turneu. În semifinale, au învins CSU Politehnica Timișoara cu un scor zdrobitor de 81-49, iar în finală au învins Sportul Studențesc București cu 81-53.

Această victorie adaugă o nouă performanță notabilă palmaresului echipei, care include deja o medalie de bronz la categoria U18 în sezonul trecut, precum și alte două titluri de vicecampioane la U15 și U17, și două medalii de bronz la U13 și U14, toate obținute de generația lor, născută în 2006.

Lotul campioanelor din acest sezon include următoarele jucătoare: Ioana Savu, Daria Iordăchescu, Karina Munteanu, Cătălina Pîrvan, Agnes Zane, Daria Tănase, Andrada Dulhaz, Cristina Grigore, Olivia Sandu, Natalia Belhamra, Alexia Apostolache, Andreea Dumitru, Dariana Păuşan, Ana Maria Nazlî Dănilă și Beata Bara Nemeth.

Pentru fetele echipei CSM Ploiești, sezonul nu se încheie aici. Cu excepția lui Beata Bara Nemeth, care este în categoria U19, celelalte jucătoare continuă lupta pentru titlul național la categoria U18, unde se confruntă cu ACS Dan Dacian București.

De asemenea, trei dintre jucătoarele echipei au fost premiate individual la Turneul Final. Ioana Savu a fost desemnată MVP-ul competiției și cea mai bună marcatoare, cu 37 de puncte în două meciuri. Karina Munteanu a primit premiul pentru cea mai bună pasatoare, cu 9 assist-uri în două jocuri, și a fost inclusă și ea în echipa ideală a turneului, împreună cu Ioana Savu. În fine, Agnes Zane a fost recunoscută ca fiind “cea mai de perspectivă jucătoare”.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor