logo
RNTV Live

Bărbat suferind de retard, ținut captiv 5 ani și exploatat prin muncă, în Prahova!

74331E11-58E6-4E8C-93FA-757E11ABAEEE-2
Ștefan Petre

Un bărbat care suferă de retard retard şi tulburări de comportament a fost exploatat, timp de cinci ani, prin muncă, anchetatorii prahoveni deschizând în acest caz un dosar penal pentru trafic de persoane.

Polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat două percheziții domiciliare. „În cauză, s-a reţinut că, în ultimii cinci ani, persoanele bănuite ar fi recrutat, adăpostit şi primit, în scopul exploatării prin muncă, persoana vătămată, profitând de imposibilitatea acesteia de a-şi exprima voinţa, precum şi de starea vădită de vulnerabilitate”, anunță IPJ Prahova.

Surse judiciare au precizat, pentru AGERPRES, că persoana vătămată are un grad de retard, dar şi tulburări de adaptare şi de comportament.

Persoana vătămată a fost extrasă din mediul infracțional și i s-a oferit protecție într-un centru social, în timp ce presupușii agresori au fost duși la audieri și sunt, în continuare, cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de persoane.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor