logo
RNTV Live

237 de clădiri al unor instituții publice, reabilitate cu bani de la UE

sursă foto Click
Mihai Constantinescu

237 de clădiri al unor instituții publice, reabilitate cu bani de la UE

Reprezentanţiii CJ Prahova anunţă că a fost depus un proiect pentru reabilitarea termică pe fonduri europene a unui număr de 237 clădiri aparținând unor instituții publice din 34 de localități ale județului. Iată localităţile vizate: Băicoi, Breaza, Comarnic, Plopeni, Sinaia, Slănic, Urlați, Ploiești, Adunați, Aluniș, Albești Paleologu, Ariceștii Zeletin, Bănești, Bătrâni, Bertea, Boldești Grădiștea, Brebu, Bucov, Cocorăștii Mislii, Cornu, Dumbrava, Dumbrăvești, Drajna, Gherghița, Gornet, Gura Vadului, Gura Vitioarei, Lipănești, Plopu, Posești, Predeal Sărari, Ștefești, Tomșani și Valea Călugărească.

Creșterea eficienței energetice a clădirilor este unul din obiectivele programului “South-Muntenia Energy Efficiency for Public Buildings Investment Programmeˮ. Acest program este implementat de Banca Europeană de Investiții în cadrul unui acord cu Comisia Europeană și este finanțat din Horizon 2020 Framework Programme pentru Cercetare și Inovare.

Valoarea finanțării acordate este de până la 90% din costurile eligibile, iar beneficiarii eligibili sunt: autorități publice locale, autorități regionale, organisme publice.

În cadrul proiectului vor fi finanțate dezvoltarea de sisteme energetice eco-eficiente, integrarea de sisteme de energie regenerabilă la nivelul clădirilor (panouri solare, panouri fotovoltaice), dezvoltarea de sisteme de transport public curate și eficiente din punct de vedere energetic.

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/barbat-mort-in-zona-bucov/

Vezi şi https://portal.republikanews.ro/strivit-intre-tiruri/

Pentru mai multe ştiri, vizitaţi site-ul republikanews.ro

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor