logo
RNTV Live

BACALAUREAT 2018: Câte medii de 10 au fost în Prahova. Cum stăm la nivel național

rezultate_bacalaureat
Ciprian Radu

Câte medii de 10 au fost în Prahova

Elevii care au terminat liceul au aflat rezultatele de la Bacalaureat.  Prahova se situează în prima jumătate a clasamentului pe țară, în funcție de rata de promovare a examenului. 

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean Prahova, Aurel Graur, 72.58 la sută dintre elevii care provin din promoția curentă au promovat examenul de Bacalaureat. Ministerul Educației nu a făcut încă centralizarea datelor, însă Prahova are o rată peste medie.

Datele actuale sunt cele dinainte de rezolvarea contestațiilor.

Per-ansamblu, luându-i în calcul și pe cei din promoțiile antrerioare care s-au prezentat la sesiunea de vară 2018, rata județului scade la 68.70%. Iarăși, valoarea este un pic peste media țării, de 67%.

Două medii de 10

Două eleve din Prahova au obținut medii de 10 la Bacalaureat! Irina Elena Popescu, de la CN Mihai Viteazul – Ploiești și Miruna Georgiana Voinea, de la CN Nicolae Iorga, Vălenii de Munte.

Alți 12 elevi au avut medii între 9.98 și 9.90.

Trei eliminați

Trei elevi din Prahova au fost eliminați în timpul probelor. Toți trei au fost prinși cu telefoanele asupra lor. Elevii sunt înștiințați înaintea fiecărei probe că este strict interzis acest lucru și semnează pentru luarea la cunoștință.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor