logo
RNTV Live

Avocatul Poporului, alături de elevii prahoveni!

IMG_3178-1068×712
Ștefan Petre

Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului a remis, prin vocea consilierului coordonator Mirabela Mălăescu, un comunicat de presă publicației Republika News.

BIROUL TERITORIAL PLOIEȘTI AL INSTITUȚIEI AVOCATUL POPORULUI, ALĂTURI DE ELEVI ÎN CONȘTIENTIZAREA COMPORTAMENTELOR TIP BULLYING

Instituția Avocatul Poporului este autoritate publică autonomă și independentă față de orice altă autoritate publică și are drept scop apărarea drepturilor și libertăților persoanelor fizice în raporturile acestora cu autoritățile publice.

Instituția Avocatul Poporului are sediul central în București, str. George Vraca, nr. 8, sector 1, iar în teritoriu funcționează 15 birouri teritoriale, printre care și Biroul Teritorial Ploiești, cu sediul în Ploiești, B-dul Republicii, nr. 2-4, intrarea H, camera 155, județul Prahova, având în competența sa teritorială județele Prahova, Buzău și Dâmbovița.

Având în vedere că fenomenul violenței școlare a crescut în ultima perioadă în cadrul unităților de învățământ preuniversitar, Instituția Avocatul Poporului, prin Domeniul Apărarea, Protecția și Promovarea Drepturilor Copilului, își dorește să se alăture cadrelor didactice în misiunea conștientizării în rândul elevilor, de la cele mai fragede vârste și până la atingerea majoratului, a importanței cunoașterii drepturilor acestora, corelativ cu responsabilitățile aferente, a consecințelor juridice ale comportamentelor antisociale, cu precădere ale comportamentelor ce pot cauza și întreține violența școlară (bullying).

În acest sens, Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului a încheiat protocoale de colaborare cu Colegiul Național ”Nicolae Iorga” Vălenii de Munte, județul Prahova, dar și cu Școala Gimnazială ”Sfânta Vineri” Ploiești, județul Prahova și astfel, lunar se derulează activități specifice la clasele din învățământul primar, gimnazial și liceal, elevii manifestând un real interes în cunoașterea consecințelor juridice ale comportamentelor antisociale, gestionarea eficientă a emoțiilor, dar și a acțiunilor concrete pe care le pot întreprinde atunci când se confruntă cu comportamente specifice violenței școlare.

Totodată, în cadrul săptămânilor ”Școala Altfel” s-au derulat activități de conștientizare și gestionare eficientă a comportamentelor tip bullying în Școala Gimnazială ”Sfânta Vineri” Ploiești și în cadrul Colegiului Național Pedagogic ”Regina Maria” Ploiești.

De asemenea, am dat curs invitației primite din partea Consiliul Școlar al Elevilor din cadrul Colegiul Național ”Ion Luca Caragiale” Ploiești, evenimentul derulându-se în sala de festivități a colegiului, bucurându-se de un număr însemnat de participanți, elevii implicându-se în discuțiile purtate și manifestând interes în cunoașterea consecințelor juridice ale comportamentelor lor.

”Spune NU violenței!” nu trebuie să rămână un deziderat, ci doar implicându-ne în ghidarea pașilor copiilor noștri pe calea dialogului, negocierii, comunicării asertive, promovând empatia și spiritul solidarității colectivului claselor de elevi pentru a se susține și încuraja reciproc în gestionarea echilibrată a comportamentelor lor zilnice, putem spera la un mediu social mai sigur pentru fiecare dintre noi.

În încheiere, dorim să reamintim cetățenilor că în situația în care doresc să fie sprijiniți în cunoașterea drepturilor lor, dar și în demersurile întreprinse în relația cu autoritățile statului, se pot adresa Biroului Teritorial Ploiești, la sediul biroului, telefonic la numărul 0244 593 227 sau prin e-mail pe adresa avpprahova@avp.ro.

Coordonator Biroul Teritorial Ploiești al instituției Avocatul Poporului, Consilier Maria Mirabela Mălăescu

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor