logo
RNTV Live

AVERTIZARE METEO: un ciclon va lovi România, care sunt zonele afectate

ZTg2OGVlNzIwM2VjMjRmMDBjOTM2ZmMyM2JhODE1NjQ=.thumb
Andrei-Vlăduț Gușter

Meteorologii români au emis o avertizare pentru următoarele două zile. Aceștia anunță ploi torențiale, furtuni puternice și chiar grindină în unele zone din România!

Alina Șerban, meteorolog: „Vorbim de instabilitatea atmosferică atât în această după amiază cât și în următoarele trei zile. La momentul acesta nu avem un mesaj de atenționare meteorologică general, dar este foarte probabil ca în această după amiază, dar și în următoarele, să emitem alerte meteo de scurtă durată pentru că vom avea episoade cu averse torențiale, cu descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și probabil chiar și căderi de grindină.”

Care sunt zonele vizate de avertizarea meteo:

Alina Șerban: „Toate aceste evenimente se vor produce, în mod deosebit, în zonele de munte, dar și în regiunile intracarpatice, în Banat, în Crișana, în Maramureș și în Transilvania. Repet, acestea sunt pentru perioade scurte de timp, cu precădere după amiază și seara, astfel încât este foarte probabil să mai avem evenimente neplăcute.

În restul teritoriului, în Oltenia, Muntenia, Moldova, ne așteptăm la o încălzire treptată în zilele următoare astfel încât maximele să atingă valori de 30…31, poate chiar 32 de grade vineri și sâmbătă. În Dobrogea, vremea va fi frumoasă, cu temperaturi apropiate de normal.

Pe litoral vremea se mai încălzește, 23…24 de grade, și mai mult decât atât și nopțile se vor încălzi treptat, pentru că la momentul acesta încă mai resimțim răcoare dimineața. Ne așteptăm ca minimele să crească spre valori de 15…17 grade.

În partea de sud-est a teritoriului, fenomene de instabilitate atmosferică foarte probabil să apară duminică, atunci când ne așteptăm la o oarecare schimbare în aspectul vremii la nivel general.

În capitală vorbim de o vreme frumoasă, fără ploi, în continuă încălzire. Temperaturile vor atinge și aici valori de 30 de grade.”

Sursă: stiripesurse.ro

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor