logo
RNTV Live

Avertizare METEO: Ploi torențiale, vijelii și căderi de grindină

fen meteo
Ciprian Radu

Meteorologii au emis o alertă de vreme rea, valabilă de duminică, ora 16.00, până până marţi, la ora 23.00. În zonele de deal şi de munte, precum şi în sudul, centrul şi estul ţării, vor fi ploi torenţiale, descărcări electrice, vijelii şi căderi de grindină.

Îndeosebi pe parcursul după-amiezelor și al serilor, instabilitatea atmosferică va fi accentuată și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, cu aspect de vijelie și, pe arii restrânse, căderi de grindină.

Astfel de fenomene vor fi mai frecvente în zonele de deal și de munte, precum și în sudul, estul și centrul țării, iar cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp și, izolat, 40-50 l/mp.

În noaptea de marți spre miercuri (9/10 mai) și în cursul zilei de miercuri (10 mai), vremea va deveni rece, temporar va ploua în jumătatea de sud-est a țării, la munte precipitațiile vor fi mixte, iar dimineața, mai ales în nordul și centrul țării, local se va produce brumă.

Digi 24

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor