Avertisment venit din partea Gărzii de mediu Prahova. Toți cetățenii trebuie să știe acest lucru! Amenzile pot fi intre 1.000 lei si 5.000 lei / VIDEO

cel mai verde complex reziential

Avertisment venit din partea Gărzii de mediu Prahova. Toți cetățenii trebuie să știe acest lucru! Amenzile pot fi intre 1.000 lei si 5.000 lei.

Deși potrivit calendarului vegetația începe să se usuce specialiștii spun că sezonul ambrozie nu s-a încheiat. Exista astfel incă pericol asupra sănătății celor care au alergii. Este ca un avertisment venit din partea Gărzii de mediu Prahova care explică faptul că buruiana încă este în ciclul de înflorire.

Avertisment venit din partea Gărzii de mediu Prahova. Toți cetățenii trebuie să știe acest lucru!

cel mai verde complex reziential

La începutul lunii august specialiștii din cadrul Gărzii de Mediu Prahova atrăgeau atenția asupra pericolului pe care îl reprezintă această plantă Ambrosia artemisiifolia, un soi de buruiană care înflorește în lunile august-septembrie, si al carei polen este responsabil de apariția unor probleme alergice. Numai că, vântul propagă polenul acestei plante pe distanțe mari. Sporii ajung în cele mai îndepărtate locuri si provoaca agravarea simptomelor astmului bronșic și erupții pe piele în cazul persoanelor alergice, începând cu luna august și mergând până în octombrie și chiar noiembrie. Astfel, spun specialistii, sezonul Ambroziei nu s-a încheiat!”, au transmit reprezentantii Garzii de Mediu Prahova.

Pe de altă parte, ca urmare a sesizărilor primite în ceea ce privește disconfortul creat de această plantă, reprezentanții instituției au ținut să mai precizeze faptul că, din luna iulie și până în septembrie au avut loc controale ce au vizat respectarea legislației referitoare la combatarea acesteia. Au aplicat și cu patru sancțiuni. Verificarile au fost desfășurate atât la nivelul unor administrații publice locale prahovene, cât și la operatori economici. În acest caz s-a stabilit faptul că, în cazul unor proprietari de teren la care s-a constatat existența ambroziei, au fost impuse măsuri ferme cu termene precise pe care aceștia și le-au asumat prin actul de control.

Reprezentanții Gărzii de Mediu reamintesc faptul ca nerespectarea obligațiilor prevăzute de Legea 62/ 2018 privind combaterea buruienii ambrozia de către proprietari reprezinta contraventie. Amenzile pot fi intre 1.000 lei si 5.000 lei pentru persoanele fizice. Pentru persoanele juridice acestea sunt de la 10.000 lei la 20.000 lei.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

hidro
tymbark

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here