logo
RNTV Live

Plecaţi la drum? Vedeţi care sunt numerele de telefon unde puteţi afla informaţii despre starea drumurilor şi condiţiile meteo

drumRecomandările poliţiştilor pentru un drum fără evenimente rutiere/ sursă foto Observator.ro
Mihai Constantinescu

Recomandările poliţiştilor pentru un drum fără evenimente rutiere

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ploi pentru zona joasă a județului Prahova, respectiv portocaliu de ninsori și viscol pentru zona de munte. Avertizarea este valabilă pentru intervalul 27 Noiembrie ora 20:00 – 28 Noiembrie ora 16:00. În acest interval în judeţ va ploua abundent în zona joasă, respectiv va ninge abundent la munte. Se va depune strat consistent de zãpadã şi vor avea loc intensificãri ale vântului. Poliţiştii sfătuiesc toţi conducătorii auto să nu plece la drum fără a se interesa care este starea drumurilor şi fără să fie echipaţi corespunzător.

Plecaţi la drum? Informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor. Puteţi afla informaţii apelând unul dintre numerele de telefon: 9360, 3157566, 3186609 sau 3186631. Numerele aparţin reprezentanţilor Comandamentului Central de Iarna, informază Poliţia Română.

Drum în siguranţă

Oamenii legii au unele recomandări pentru toţi şoferii în ceea ce priveşte viteza şi semnalizarea pe carosabil umed sau acoperit cu zăpadă.

“Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheată sau polei);

Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 km/h, în localităţi. 50 km/h în afara lor când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă bătătorită, mâzgă sau piatră cubică umedă. Conform prevederilor legale în domeniu reprezintă obligaţie a conducătorului de vehicul.

Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare, cât şi cel de climatizare si dezaburire. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei”

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/cum-va-fi-sarbatorita-ziua-nationala-romaniei-fasole-cu-carnati-torte-si-fanfara-vezi-programul-complet/

De asemenea maşinile trebuie să fie dotate cu cauciucuri de iarnă şi să fie folosită cu preponderenta frâna de motor.

Conducătorii auto care au carnet de puţin timp trebuie să acorde atenţie sporită dacă pornesc la drum.

Rugăm conducatorii auto începatori să evite, pe cât posibil, conducera autovehiculului în condiţii de drum alunecos, pe timp de noapte sau pe distante mari. Dacă au mai puţin de un an de practică, viteza maximă admisă în afara localităţilor este cu 20 km/h mai mică.

Pompierii, la datorie pe timpul CODULUI GALBEN şi PORTOCALIU

“Peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenție și 176 mijloace tehnice pompieri sunt pregătiți să intervină.în zonele unde s-ar putea produce evenimente care pot pune în pericol viața semenilor sau a bunurilor acestora.

În județul Prahova, misiunile de acordare a primului ajutor medical calificat sunt asigurate de către echipajele SMURD- Pentru căutare–salvare a persoanelor surpinse de manifestarea fenomenelor meteorologice periculoase sunt pregătite să intervină cu 2 autovehicule șenilate cu capacitate mărită de trecere.”, se arată într-un comunicat ISU

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor