După o partidă extrem de încordată, încheiată după aproape două ore de joc și în care au dovedit că alcătuiesc unul dintre cele mai sudate cupluri din tenisul mondial, Florin Mergea și Horia Tecău au reușit să se califice în semifinalele probei de dublu a Jocurilor Olimpice de la Rio de Janeiro. Ei i-au învins în trei seturi scor 6-4, 5-7, 6-2, pe Marcelo Melo și Bruno Soares, perechea braziliană cotată favorită numărul 3 a competiției.

Este bine să precizăm că Tecău și Mergea sunt primii tenismeni români care reușesc să ajungă până în careul de ași la Jocurile Olimpice. Ei îi vor întâlni în penultimul pe americanii Johnson și Sock.

Adversari în semifinale le vor fi americanii Steve Johnson și Jack Sock. Aceștia au trecut în sferturi de spaniolii Bautista Agut și Ferrer, în două seturi, scor 6-4, 6-2. Jack Sock ocupă locul 24 în ierarhia mondială de dublu, iar Steve Johnson se află pe 43. Semifinala va avea loc astăzi, ora 16:45, vineri fiind programate atât finala cât şi meciul pentru medalia de bronz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *