logo
RNTV Live

Autorităţile din nou în alertă. Adăpostiţi-vă! Vin ploi şi vijelii!

COD PORTOCALIU în Prahova/ sursă foto Jurnaşul Naţional
Mihai Constantinescu

 COD PORTOCALIU în Prahova

Adăpostiţi-vă! Vin ploi şi vijelii! Autorităţile din nou în alertă. Prahova va fi lovită peste câteva ore de ploi şi vijelii puternice. Pompierii sfătuiesc cetăţenii să se adăpostească în case pe perioada CODULUI PORTOCALIU. Potrivit ANM, CODUL PORTOCALIU intră în vigoare de pe 7 octombrie, ora 9.00 până pe 8 octombrie, ora 15.00.

Ploile vor fi temporar abundente și se vor cumula cantități de apă importante, în general între 40 și 60 l/mp, iar pe arii restrânse peste 80…90 l/mp.

CITEŞTE ŞI https://portal.republikanews.ro/penibil-conducerea-sgu-lasat-gaj-anaf-ului-o-roaba-si-clopotnita-unui-cimitir/

Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăși local 60 km/h, iar începând din după-amiaza zilei de sâmbătă (7 octombrie)  vântul va sufla tare, cu peste 80…90 km/h. Avertizare este valabilă nu doar pentru judeţul Prahova. Giurgiu, Călărași, Ialomița, Brăila, Buzău, Ilfov și Municipiul București, Constanța, Tulcea, Galați și Vrancea sunt şi ele vizate

Pompierii sfătuiesc prahovenii să se adăpostească în case pe perioada CODULUI PORTOCALIU

Printr-un comunicat de presă, reprezentanţii ISU sfătuiesc cetăţenii cum să se protejeze pe timpul perioadei de vreme rea.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Șerban Cantacuzino” al judeţului Prahova recomandă cetăţenilor să îndepărteze copacii sau ramurile uscate,. Să asigure sau să înlăture, după caz, elementele de construcție aflate în echilibru instabil, care pe timp de vijelie, ar putea cădea şi provoca victime ori pagube materiale.

Pentru evitarea producerii unor evenimente care vă pot afecta viața și bunurile, pe timpul vântului puternic, a căderilor de grindină sau a descărcărilor electrice atmosferice, adăpostiți-vă în locuințe sau alte spații închise care să vă asigure protecția și deconectați aparatura casnică.

De asemenea, pentru limitarea posibilelor pagube generate de vântul puternic parcarea autoturismelor se va realiza în zone ferite, la distanță față de copaci sau stâlpi de electricitate., se specifică în comunicat.

 

La datorie vor fi peste 221 de pompieri, cu 71 autospeciale de intervenție și 176 mijloace tehnice.

sursă comunicat ISU Prahova

foto cu caracter ilustrativ

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor