logo
RNTV Live

Au suspendat greva, dar anunță acum un nou boicot. Află ce mișcări sindicale pregătesc profesorii

greva
rnews

Profesorii au renunțat la grevă, însă iau în calcul boicotarea începutului de an școlar. În urma referendumului organizat la nivel de țară, în vederea declanșării grevei generale, nu s-a întrunit procentul de 50% plus un pentru ca această formă de protest să fie una legală.

Chiar dacă în Prahova, aproape 80% din ce înseamnă personal didactic și nedidactic a semnat pentru declanșarea conflictului de muncă pe perioadă nedeterminată, greva nu poate fi inițată. “Profesorii de la noi sunt nemulțumiți. Văd totul ca pe o lipsă de asumare și solidaritate, însă, nu avem ce face. Greva se suspendă chiar dacă noi, aici, în Prahova, am avut un procent atât de mare de oameni care și-au dorit să  recurgă la această formă de protest” a spus Ion Duță, președinte Sindicatul “Școala Prahovei”.

Sindicaliștii sunt hotârăți să nu renunțe, însă, la a-și cere drepturile. Nemulțumiți de legea salarizarii unitare, una care îi ” umilește și batjocorește “, se ia în calcul acum boicotarea începtului de an școlar 2017 – 2018.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor