logo
RNTV Live

Au jurat să salveze pe alţii!

pompieri
Raluca Eparu

123 de tineri au jurat că îşi vor dedica viaţa salvării altor oameni şi că vor fi cei mai buni pompieri. Promoţia 2016 a Şcolii de subofiţeri de pompieri„Pavel Zăgănescu” de la Boldeşti Scăieni, Prahova a avut ceremonia de absolvire, eveniment care s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat în ministerul Afacerilor interne, dr. Raed Arafat. Imediat după festivitate, tinerii absolvenţi şi-au primit repartiţa pe posturi.

Tineri responsabili

Mihai are 21 de ani şi este din Craiova. A terminat şef de promoţie şi abia aşteaptă să meargă la inspectoratul unde a fost repartizat. Deşi a avut media 9, 67 şi-şi dorea să rămână în Craiova ca să-şi poată ajuta mama, Mihai a fost repartizat la 200 de km distanţă, la Mehedinţi. Deşi are vârsta la care mulţi băieţi îşi dedică timpul distracţiilor, Mihai este un om responisabil. A rămas fără tată şi ştie că doar el o poate ajuta pe mama, care are un salariu de bugetar şi se descurcă greu. „Mi-am ales această meserie la îndenul tatălui meu care a fost poliţist şi al naşului, fost pompier. Naşu mi-a povestit multe despre această meserie şi chiar dacă are multe reiscuri, voi fi fericit să-mi servesc ţara şi pe semenii mei”, spune zâmbind tânărul pompier subofiţer, Mihai Sanda.

mihai cu mama lui mihai

Alături, în această zi, i-a fost mama. Cu lacrimi în ochi, femeia  a povestit cât de mândră este de fiul ei. „E un copil bun şi a trecut prin momente grele şi chiar şi aşa a reuşit. nu mai are tată, dar am încercat să ţin loc şi de mamă şi de tată. Sunt convinsă că de acolo de sus, tatăl său îl veghează şi e mândru de el. Eu nu pot să spun în cuvinte cât de mândră sunt”, a declarat Valentina Sanda, mama lui Mihai.

Mai mulţi elevi de la anul

Toţi absolvenţii au primit repartiţii, în funcţie de notele obţinute, dar şi de locurile disponibile. „Anul viitor vom şcolariza 225 de elevi care peste doi ani vor fi o nouă promoţie de salvatori”, a declarat lt.col. Cristian Constantin, comandantul şcolii „Pavel Zăgănescu” din Boldeşti Scăieni. Pe parcursul a 30 de ani de existenţă, şcoala din Prahova, singura de acest fel din ţară a dat peste 3000 de subofiţeri de pompieri şi maiştri militari, dar a şi format aproape 5000 de cadre din ISU care şi-au făcut aici stagiile de pregătire continuă. Absolvenţii trebuie să rămână în sistem cel puţin 10 ani. În caz contrar, potrivit contractului semnat la începutul celor doi ani de şcoală, ei trebuie să returneze cheltuielile privind şcolarizarea.

 

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor