logo
RNTV Live

Clubul de Lectură, un nou concept de încurajare a cititului

clubul de lectura
Oana Stoica

Într-o lume preocupată mai mult de gadget-uri decât de cărți, doi tineri ploieșteni, Adelina Ioniță și Georgian Ghiță, s-au gândit că această frumoasă ramură nu a murit în orașul lui Nenea Iancu sau Nichita Stănescu, așa că au pus bazele într-un club: Clubul de Lectură. Conceptul este unul nou și are ca metodă de bază împrumutul. Clubul pune la dispoziție cărți din diferite domenii, pe care oricine le poate împrumuta timp de 30 de zile, dar în schimbul uneia sau a mai multora, doritorii trebuie să achite jumătate din prețul ei/lor. Acești bani, care vor fi restituiți la expirarea perioadei de împrumut, reprezintă o poliță în caz de cartea nu mai ajunge înapoi, la Club. Prin acest demers se urmărește încurajarea lecturii, scăderea analfabetizării și agramatizării, crearea unui cadru de dialog între oameni, promovarea unei bune dezvoltări psihice a oamenilor, realizarea de programe educaționale pentru pasionații de lectură și, în special, pentru copii, dar și promovarea contractelor și colaborărilor cu organizații și organisme similare ori diferite instituții din țară și străinătate, se arată pe site-ul oficial al Clubului de Lectură: www.cdlect.blogspot.ro.

„Anul acesta am construit site-ul fără de care Clubul nu ar fi fost probabil ceea ce este astăzi. Nu dispunem de fonduri primite de la vreun sponsor sau voluntari dar, cu toate acestea, am reușit să transformăm o idee într-un vis. Orice donație este binevenită. Lectura trebuie să fie ca un fel de mâncare obligatoriu în meniul zilnic al oamenilor”, a declarat Adelina Ioniță.

Pe de altă parte, Georgian Ghiță a spus: „Am descoperit cu bucurie, la scurt timp după ce am lansat brand-ul Artă Lirică, faptul că după ce am achiziționat anumite cărți, au mai urmat și altele și, respectând pe deplin pasiunea de cititor, am decis să fac ceva și pentru alți iubitori de lectură. Așa s-a născut Clubul de Lectură”.

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor