Adulții predispuși genetic la o sănătate orală slabă ar putea fi mai predispuși să prezinte semne de regres al bunăstării creierului, decât cei cu dinți și gingii sănătoase, au aflat cercetătorii.

Obiceiurile proaste de periaj și lipsa îndepărtării plăcii bacteriene, precum și bolile gingivale, lipsa dinților și alte semne de sănătate orală precară pot crește riscul de accident vasculat cerebral.

De asemenea, aceștia au constatat că problemele de sănătate orală pot fi legate și de factorii de rist de boli de inimă și de alte afecțiuni, cum ar fi tensiunea arterială ridicată.

”Ceea ce nu a fost clar este dacă sănătatea orală precară a afectat
sănătatea creierului, adică starea funcțională a creierului unei persoane, pe care acum suntem capabili să o înțelegem mai bine cu ajutorul instrumentelor de neuroimagistică, cum ar fi imagistica prin rezonanță magnetică sau RMN. Studierea sănătații orale este deosebit de importantă, deoarece sănătatea orală precară se întâmplă frecvent și este un factor de risc ușor de modificat, toată lumea își poate îmbunătăți în mod eficient sănătatea orală cu un timp și o investiție financiară minime” a declarat Dr. Cyprien Rivier, de la Facultatea de Medicină Yale din SUA, autorul studiului.

Acesta a spus și că în același mod cum alegerea unui stil de viață sănătos are un impact asupra riscului de accident vascular cerebral și de boli de inimă, acestea afectează și sănătatea creierului, care cuprinde și capacitatea de a gândi clar și a-și aduce aminte.

Mai multe știri pe Stiri republika NEWS – Din Ploiesti pentru toata Prahova!

Ne găsești pe pagina de Facebook (3) RepublikaNews | Ploiesti | Facebook

Mai multe informații găsiți aici Problemele dentare şi igiena orală precară afectează semnificativ sănătatea creierului – studiu (mediafax.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *