Au crescut exporturile de sare românească

angajare

Au crescut exporturile de sare românească pe piaţa Europei Centrale şi de Est. În 2022, societatea şi-a majorat şi producţia pentru piaţa internă, cu peste 100.000 de tone faţă de cantităţile livrate în anii anteriori.

„Societatea Naţională a Sării (Salrom SA) a ocupat şi locul lăsat liber de Regia Sării din Donbas (Ucraina) pe piaţa din Europa Centrală şi de Est. Ungaria a contractat, numai pentru acest an, 200.000 de tone de sare pentru deszăpezire, pentru care va achita 10,2 milioane de euro. Totalul exporturilor de sare în Ungaria va depăşi, în 2022, 27 de milioane de euro, cu 10 milioane mai mult decât în 2021. Creşteri semnificative ale exporturilor de sare românească se înregistrează, în 2022, şi în Slovacia – peste 82.000 de tone (de patru ori mai mult decât în 2021), Republica Moldova şi Bulgaria. De asemenea, a crescut cantitatea livrată către Polonia”, se menţionează în comunicatul Salrom remis AGERPRES.

De asemenea, Societatea Naţională a Sării a crescut producţia pentru piaţa internă, cu peste 100.000 de tone faţă de cantităţile livrate în anii anteriori, ceea ce a dus la dublarea veniturilor. „Se lucrează, în două, chiar şi în trei schimburi, pentru a putea onora contractele pe care le-am încheiat”, a declarat Dan Dobrea, directorul societăţii.

Mai multe știri pe republikanews.ro

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews.

Mai multe informații gasiți aici:Exporturile de sare românească au înregistrat o creştere semnificativă pe piaţa Europei Centrale şi de Est – Stiri pe surse – Cele mai noi stiri

hidro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here