logo
RNTV Live

Atenționare meteorologică! Ploi însoțite de vânt puternic în toată țara. Cod galben în anumite zone

ploaie-1060×540
Erika Stoica


Meteorologii ANM au emis o avertizare meteorologică pentru intervalul 23 aprilie, ora 10.00, – 24 aprilie, ora 08.00. în acest interval se preconizează fenomene meteorologice semnificative pentru întreaga țară:

Ploile se vor extinde treptat din regiunile sudice către restul teritoriului, fiind predominant averse, uneori însoțite de descărcări electrice. Cantitățile de apă vor fi cuprinse în general între 15 și 20 l/mp, iar la altitudini mari în zonele montane se vor semnala precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare.

De asemenea, vântul va avea intensificări temporare, cu viteze ce vor atinge în general între 45 și 55 km/h în majoritatea regiunilor. În zona montană înaltă, rafalele vor depăși sporadic 70 și 80 km/h.

De menționat că, în cursul zilei de miercuri, 24 aprilie, se vor înregistra încă intensificări ale vântului în vest și nord-vest, și local în restul teritoriului, cu viteze cuprinse în general între 45 și 55 km/h.

Această atenționare meteorologică este emisă pentru a informa publicul și autoritățile despre condițiile meteorologice adverse și necesitatea de a lua măsuri preventive adecvate. Se recomandă monitorizarea atentă a evoluției vremii și respectarea tuturor măsurilor de siguranță.

Pentru același interval de timp este în vigoare și un cog galben de intensificări de vânt pe crestele munților.  În intervalul menționat în Munții Banatului, Carpații Meridionali și de Curbură și în zona de deal a Olteniei va ploua, iar la altitudini mari vor fi precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Cantitățile de apă vor fi de 25…35 l/mp și izolat de peste 45…50 l/mp. Temporar vântul va avea intensificări pe creste, cu rafale de 90…100 km/h.

Mai multe știri pe republikanews.ro.

Ne găsești pe pagina de Facebook RepublikaNews

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor