logo
RNTV Live

Atenţionare de vreme severă. Prahova, sub avertizare COD GALBEN SI PORTOCALIU

Cod galben si portocaliu sursă foto ANM
Mihai Constantinescu

Atenţionare de vreme severă. Prahova, sub avertizare COD GALBEN SI PORTOCALIU.

ANM a emis două atenţionari de vreme severă.

Avertizarea COD GALBEN este valabilă în perioada 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 08.00. Sunt aşteptate  intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă în perioada 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 08.00. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

sursa ANM

bogdan-nica-pnlromsilva COREP 07 SRL - Firma de constructiigristotermo-ploiestispalatoria-haroldparc industrialeko-angajeazaekond-angajeazasponsor