Atenţionare de vreme severă. Prahova, sub avertizare COD GALBEN SI PORTOCALIU

Atenţionare de vreme severă. Prahova, sub avertizare COD GALBEN SI PORTOCALIU.

ANM a emis două atenţionari de vreme severă.

cel mai verde complex reziential

Avertizarea COD GALBEN este valabilă în perioada 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 08.00. Sunt aşteptate  intensificări ale vântului în cea mai mare parte a țării, ninsori moderate cantitativ și viscol în zona de munte și local în jumătatea nordică.

La munte vor fi rafale de 80…110 km/h, iar în Moldova, Transilvania și sudul Olteniei viteza vântului va atinge 65…70 km/h și pe arii restrânse 80 km/h. În celelalte regiuni vor fi intensificări locale și temporare îndeosebi spre seară și în prima parte a nopții de luni spre marți, cu viteze în general de 55…65 km/h.
În zona de munte va ninge viscolit, local moderat cantitativ, îndeosebi la peste 1700 m, unde vizibilitatea se va reduce semnificativ. Ninsori viscolite se vor semnala local și în jumătatea nordică a teritoriului.

Avertizarea COD PORTOCALIU este valabilă în perioada 17 ianuarie, ora 16.00 – 18 ianuarie, ora 08.00. În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, intensificări puternice ale vântului, viscol și vizibilitate foarte redusă.

În zona înaltă a Carpaților Meridionali și de Curbură și local în Carpații Occidentali și în nordul Carpaților Orientali, vântul va sufla tare, cu rafale de peste 110…140 km/h. Va ninge viscolit, local mai abundent (15…25 l/mp), vizibilitatea va fi foarte redusă, iar zăpada troienită.

sursa ANM

arnos 6 oua

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here